Obuolių pyragų receptų yra labai daug, tačiau šis yra ypatingas, jame naudojami kepti obuoliai. Šis pyragas yra tobulas šventiniams pusryčiams! Jis patinka visiems, o svečiai prašo pakartoti!
Šiandien jums pasakysime, kaip paruošti pyragą su keptais obuoliais, jis gaunasi lengvas tarsi pūkas.
Pyragas su keptais obuoliais
Jums reikės:
- 3 obuolių
- 4 kiaušinių
- 180 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 30 g sviesto
- 160 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Nuplaukite obuolius, nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Keptuvėje su sviestu kepkite obuolius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies. Iškepus atvėsinkite.
Norėdami paruošti tešlą, išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir dviem etapais supilkite į skystą mišinį, nuolat plakdami mikseriu arba šluotele. Plakite iki vientisos masės, kad tešloje neliktų gumulėlių.
Kepimo formą sutepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę tešlos, tada sudėkite keptus obuolius. Antrąją tešlos pusę supilkite ant obuolių ir išlyginkite.
Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 35–40 minučių.
Leiskite pyragui atvėsti ir tik tada patiekite. Pyragas gali būti papuoštas cukraus pudra, riešutais ar net grietinėle. Skanaus!
Šis purus ir kvapnus pyragas gali praskaidrinti net niūriausias rudens dienas! Atminkite, kad laimė slypi paprastuose dalykuose, svarbiausia yra mokėti juos pastebėti!