Šiandien mes norime atskleisti, kaip gaminamas obuolių pyragas su kefyru. Recepte nėra nieko sudėtingo, tačiau jis būna labai švelnus ir skanus. Taigi, netrukus skaitykite receptą. Mėgstantiems gaminti maistą, tokio pyrago iškepimas užtrunka vos 20 minučių.
Obuolių pyragas su kefyru
Jums reikės:
- 300 g miltų
- 1 šaukštelio sausų mielių arba 15 g šviežių
- 1,5 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2/3 šaukštelio druskos
- 150 ml šilto kefyro
- 1 kiaušinio
- 50 g sviesto
Įdarui:
- 2 prinokusių obuolių
- 45 g cukraus
- 0,25 šaukštelio cinamono
Gaminimas:
Pirmiausia reikia persijoti miltus ir į juos įpilti mielių, druskos ir cukraus bei vanilinio cukrus. Kruopščiai viską sumaišykite.
Tada įmaišykite išplaktą kiaušinį, užpilkite šiltu kefyru ir lydytu sviestu. Tešlą reikia minkyti mažiausiai 10 minučių. Po to sutepkite indą augaliniu aliejumi ir jame palikite tešlą 1 valandą. Nepamirškite uždengti dangčiu ir pastatyti į šiltą vietą, kad gerai kiltų.
Dabar pereikime prie įdaro. Sumaišykite cukrų su cinamonu. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Dabar tešlą turime padalyti į 10–12 dalių, jas kiekvieną iškočiojame, į vidų dedame obuolius su cukrumi ir susukame į rutuliuką. Tą patį darome ir su likusiomis dalimis. Sudedame jas į formą, sudėliodami pagal gėlės žiedo formą, uždengiame dangčiu ir padedame į šiltą vietą kilti.
Po 40 minučių sutepkite cukraus sirupu ir įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
Mes rekomenduojame ant iškepto pyrago užpilti skystą medų. Iš šio recepto gaunama nepaprastai puri tešla su burnoje tirpstančiu įdaru. Esame tikri, kad jus pradžiugins šis obuolių pyragas!