Tokie kepiniai niekada nenusibosta!
Ingredientai
- Obuoliai – 4 vnt.,
- Miltai – 1 stiklinė,
- Cukrus – 150 g,
- Kiaušiniai – 5 vnt.,
- Vanilinis cukrus – pagal skonį,
- Grietinė – 60 g,
- Sviestas – 100 g,
- Kepimo milteliai – 10 g,
- Cinamonas ir druska – pagal skonį.
Gaminimo eiga
Tešlos gaminimas. Kiaušinius ir cukrų išmaišykite plaktuvu, tada įberkite žiupsnelį druskos ir ištirpintą bei atvėsusį sviestą. Sudėkite grietinę ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.
Atskirai sumaišykite išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite tešlą ir palikite pailsėti.
Įdaro gaminimas. Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į tešlą, išmaišykite. Supilkite tešlą į formą, padengtą kepimo popieriumi arba pateptą aliejumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Patiekite papuošę šviežiomis uogomis arba pabarstę cukraus pudra.
Skanaus!