Šiandien jums pasakysime, kaip gaminamas neįprastas avižinių dribsnių pyragas su obuoliais. Tešla gaunasi ypatingai sultinga, o avižiniai dribsniai visai nejaučiami.
Avižinis pyragas su obuoliais
Jums reikės:
- 100 g miltų
- 120 g sviesto
- 150 g avižinių dribsnių
- 160 g cukraus
- 4 kietų obuolių
- 3 kiaušinių
- 1 šaukštelio cinamono
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 citrinos/ apelsino
Gaminimas:
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sumaišykite kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir druska, ir gerai išmaišykite viską su mikseriu, vidutiniu greičiu.
Kai sviestas bus gerai išplaktas ir pašviesės, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite minutę ar dvi dideliu greičiu.
Sumaišykite persijotus miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir sumaišykite su sviesto-kiaušinių mase.
Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su citrusinių vaisių sultimis. Žievelę sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą, tai suteiks skonio.
Kepimo formą sutepkite sviestu ir tolygiai paskirstykite tešlą. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 45-50 minučių, kol gražiai apkeps.
Prieš patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Pyragas gali būti patiektas tiek šiltas, tiek šaltas! Esame tikri, kad skanėstas akimirksniu bus suvalgytas, o receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių. Skanaus!