Geriausias obuolių pyragas yra „Nematomas“ pyragas. Kai išmoksite gaminti jį, kitų kepti net nenorėsite. Obuolių jame daug, bet miltų nedaug. Pati tešla yra labai švelni ir aromatinga. Jei norite ypatingo recepto – štai jis! Šis pyragas, dažniausiai, pirmas dingsta nuo vaišių stalo. Išmėginkite ir įsitikinsite.
Turbūt geriausias obuolių pyragas
Ingredientai
- 1,5 kg obuolių
- 4 kiaušiniai
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 100 g cukraus
- 50 g minkšto sviesto
- 140 g miltų
- 200 ml pieno
- 1 valg. š. vanilinio cukraus
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. razinų
- 2 valg. š. migdolų drožlių
Gaminimo eiga
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Ant obuolių supilkite citrinos sultis, kad obuoliai neparuduotų. Jei galite rinktis obuolių veislę, rinkitės tokią, kurios obuoliai yra kietesni, traškesni, taip gabaliukai pyrage geriau išlaikys savo formą.
2. Norėdami paruošti tešlą, suplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, tada pridėkite cukraus ir vanilinio cukraus, vėl išplakite iki purumo.
3. Sudėkite razinas, minkštą sviestą. Supilkite pieną ir tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.
4. Tešlą užpilkite ant į kepimo skardą sudėtų obuolių. Švelniai išmaišykite, kad tešla apsemtų vaisius, o griežinėliai per daug nesulūžtų.
5. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Likus 15 minučių iki gaminimo pabaigos, pyragą galima apibarstyti migdolais arba kitais smulkintais riešutais, tačiau tai neprivaloma.
6. Štai viskas, obuolių pyragas yra paruoštas. Skanaus!
Apibendrinimas
Mano nuomone, tai geriausias visų laikų obuolių pyragas! Rekomenduoju patiekti su arbata / kava arba su vaniliniais ledais. Puikus priedas prie pokalbio apie ateities planus, svajones ir būsimas keliones. Recepte yra paslėptas burtas, kurio dėka visi geri dalykai netrukus išsipildys!