Siūlome išbandyti šį patobulintą obuolių pyrago receptą, kuris idealiai tinka prie arbatos. Plonas tešlos sluoksnis ir daug obuolių įdaro tikrai sužavės net ir tuos žmones, kurie nėra dideli pyragų gerbėjai!
Jums reikės:
1,3 kg obuolių
1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
50 ml vandens
50 ml vandens
4 šaukštų agaro (augalinės „želatinos”)
1 valgomojo šaukšto cinamono
105 g sviesto
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
170 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
Vanilės (pagal skonį)
Migdolų drožlių
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su plaktu kiaušiniu (baltymą ir trynį išplakite atskirai su cukrumi), įdėkite 70 g kambario temperatūros sviesto, viską gerai išmaišykite. Apvyniokite maistine plėvele ir 40 minučių palaikykite šaldytuve.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite. Suberkite į puodą, įdėkite rudojo cukraus, cinamono ir vanilės, įpilkite vandens. 8 minutes patroškinkite, karts nuo karto pamaišykite. Nukelkite nuo viryklės, palaukite, kol atvės. Įdėkite agaro, gerai išmaišykite.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, dėkite į kepimo formą, kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
Suberkite įdaro masę, ant viršaus dėkite likusį sviestą, kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite dar 15 minučių.