Šiandien papasakosime, kaip gaminamas obuolių pyragas su kefyru. Gaminant šį desertą, nėra nieko sudėtingo, tačiau jis gaunasi labai švelnus ir skanus. Mėgstančių gaminti džiaugsmui, tokio pyrago paruošimas užtrunka vos 20 minučių.
Obuolių pyragas su kefyru
Jums reikės:
- 300 g miltų
- 1 šaukštelio sausų mielių
- 1,5 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2/3 šaukštelio druskos
- 150 ml šilto kefyro
- 1 kiaušinio
- 50 g sviesto
Įdarui:
- 2 prinokusių obuolių
- 45 g cukraus
- 0,25 šaukštelio cinamono
Gaminimas:
Pirmiausia turite išsijoti miltus ir į juos įmaišyti mieles, druską ir cukrų. Ir taip pat vanilinį cukrų. Viską kruopščiai išmaišykite.
Tada įmaišykite išplaktą kiaušinį, užpilkite šiltu kefyru ir ištirpintu sviestu. Tešlą reikia minkyti mažiausiai 10 minučių. Po to sutepkite indą augaliniu aliejumi ir palikite tešlą 1 valandą. Nepamirškite uždengti indo ir perkelti į šiltą vietą, kad tešla gerai augtų.
Dabar pereikime prie įdaro. Sumaišykite cukrų su cinamonu. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Tuomet sumaišykite su cukraus ir cinamono mišiniu.
Tešlą padalykite į 10-12 dalių, iš kurių kiekvieną iškočiokite, į vidų įdėkite obuolių su cukrumi ir užspauskite kraštus. Tą patį padarykite su likusiomis dalimis. Dabar visus įdarytus rutuliukus sudėkite į kepimo formą formuodami gėlę. Uždenkite formą dangčiu ar rankšluosčiu ir perkelkite į šiltą vietą, kol tešla iškils.
Po 40 minučių sutepkite kiekvieną pyragėlį cukraus sirupu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
Kai jau pyragas iškeps, rekomenduojame ant jo užpilti skysto medaus. Pagal šį receptą gaunama neįtikėtinai puri tešla su burnoje tirpstančiu įdaru. Esame tikri, kad būsite patenkinti šiuo obuolių pyragu! Skanaus!