Tikriausiai kiekvienos tautos kulinariniame arsenale yra tradicinis obuolių pyragas. Žinoma, jie skiriasi tiek išvaizda, tiek skoniu. Tešla jų paruošimui taip pat naudojama visiškai kitokia.
Tarp visų šio sezono obuolių kepinių mūsų dėmesį patraukė vienas receptas. Obuolių pyragas su kokosais yra subtilus ir aromatingas desertas su auksinės rudos spalvos pluta. Tai nepanašu į kitus jūsų žinomus skanėstus. Išbandykite netrukus!
Jums reikės:
- Kiaušinių 5 vnt.
- Cukraus 14 šaukštų
- Kvietinių miltų 6 šaukštų
- Krakmolo 2 šaukštų
- Sodos 1 žiupsnelio
- Obuolių 1,2 kg
- Citrinos sulčių 1 šaukštelio
- Vandens 4 puodelių
- Kreminio pudingo 6 šaukštų
- Sviesto 100 g
- Kokoso drožlių 150 g
Gaminimas:
Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Norėdami pagaminti tešlą, naudokite 4 kiaušinius.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį sodos, plakite mikseriu iki standžių putų. Tada palaipsniui įpilkite 4 šaukštus cukraus. Plakite, kol ištirps.
Tada, savo ruožtu, į putas supilkite kiaušinių trynius (4 vnt.), kiekvieną kartą švelniai pamaišydami masę mentele. Dabar į atskirą dubenį persijokite miltus ir krakmolą.
Šaukštu švelniai maišykite mišinį, kol miltai baigsis. Jūs turėtumėte gauti purią ir vienalytę tešlą.
Supilkite ją į formą ir išlyginkite. Kepkite pusvalandį įkaitintoje orkaitėje. Tada padėkite pyragą į šalį, kol jis visiškai atvės. Neišjunkite orkaitės.
Tuo tarpu paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite ir pašalinkite šerdis. Supjaustykite obuolius griežinėliais, supilkite į puodą. Užpilkite ant jų 3,5 puodelio vandens.
Įpilkite 6 šaukštus cukraus ir citrinos sulčių. Mišinį užvirinkite. Virkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Dabar išimkite obuolius iš sirupo.
Į pudingą įpilkite likusius 0,5 puodelio vandens. Šį mišinį gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite jį į obuolių sirupą. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami.
Taip turėtumėte gauti tirštą pudingą. Ant atvėsinto biskvito uždėkite obuolių. Tolygiai paskirstykite pudingą ant viršaus.
Paruoškite kokosų mišinį. Norėdami tai padaryti, ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Į jį įpilkite 4 šaukštus cukraus ir visas kokoso drožles. Maišykite šaukštu.
Kai cukrus ištirps, nuimkite mišinį nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti. Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite deserto paviršiuje.
Kepkite pyragą 10 minučių. Pamatę aukso rudą plutą, išimkite jį iš orkaitės. Palikite desertą kambario temperatūroje, kol jis visiškai atvės.