Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Nuostabus obuolių pyragas. Mažai tešlos, daug obuolių ir puikus skonis

Tikriausiai kiekvienos tautos kulinariniame arsenale yra tradicinis obuolių pyragas. Žinoma, jie skiriasi tiek išvaizda, tiek skoniu. Tešla jų paruošimui taip pat naudojama visiškai kitokia.

Tarp visų šio sezono obuolių kepinių mūsų dėmesį patraukė vienas receptas. Obuolių pyragas su kokosais yra subtilus ir aromatingas desertas su auksinės rudos spalvos pluta. Tai nepanašu į kitus jūsų žinomus skanėstus. Išbandykite netrukus!

pyragas

Jums reikės:

  • Kiaušinių 5 vnt.
  • Cukraus 14 šaukštų
  • Kvietinių miltų 6 šaukštų
  • Krakmolo 2 šaukštų
  • Sodos 1 žiupsnelio
  • Obuolių 1,2 kg
  • Citrinos sulčių 1 šaukštelio
  • Vandens 4 puodelių
  • Kreminio pudingo 6 šaukštų
  • Sviesto 100 g
  • Kokoso drožlių 150 g

Gaminimas:

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Norėdami pagaminti tešlą, naudokite 4 kiaušinius.

Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį sodos, plakite mikseriu iki standžių putų. Tada palaipsniui įpilkite 4 šaukštus cukraus. Plakite, kol ištirps.

Tada, savo ruožtu, į putas supilkite kiaušinių trynius (4 vnt.), kiekvieną kartą švelniai pamaišydami masę mentele. Dabar į atskirą dubenį persijokite miltus ir krakmolą.

Šaukštu švelniai maišykite mišinį, kol miltai baigsis. Jūs turėtumėte gauti purią ir vienalytę tešlą.

pyragas

Supilkite ją į formą ir išlyginkite. Kepkite pusvalandį įkaitintoje orkaitėje. Tada padėkite pyragą į šalį, kol jis visiškai atvės. Neišjunkite orkaitės.

Tuo tarpu paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite ir pašalinkite šerdis. Supjaustykite obuolius griežinėliais, supilkite į puodą. Užpilkite ant jų 3,5 puodelio vandens.

Įpilkite 6 šaukštus cukraus ir citrinos sulčių. Mišinį užvirinkite. Virkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Dabar išimkite obuolius iš sirupo.

Į pudingą įpilkite likusius 0,5 puodelio vandens. Šį mišinį gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite jį į obuolių sirupą. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami.

Taip turėtumėte gauti tirštą pudingą. Ant atvėsinto biskvito uždėkite obuolių. Tolygiai paskirstykite pudingą ant viršaus.

Paruoškite kokosų mišinį. Norėdami tai padaryti, ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Į jį įpilkite 4 šaukštus cukraus ir visas kokoso drožles. Maišykite šaukštu.

Kai cukrus ištirps, nuimkite mišinį nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti. Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite deserto paviršiuje.

Kepkite pyragą 10 minučių. Pamatę aukso rudą plutą, išimkite jį iš orkaitės. Palikite desertą kambario temperatūroje, kol jis visiškai atvės.

pyragas

Kokosinį obuolių pyragą geriausia supjaustyti prieš patiekiant, jau atšaldytą. Tokiu atveju kiekvienas gabalėlis išlaikys savo formą, bus reprezentatyvus ir skanus. Šis pyragas tiks prie karštos arbatos ar kavos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---