Ar jums patinka desertai, bet stengiatės nevalgyti miltų, jei įmanoma? Puiku, mūsų šiandieniniame recepte nėra miltų ar manų kruopų. Tačiau ir be jų pyragas su jogurtu yra skanus, paprastas, nebrangus ir purus, tarsi debesėlis.
To priežastis – atskiras kiaušinių baltymų ir trynių plakimas. Putos sulaiko mažiausius oro burbuliukus. Patekę į tešlą, jie neturi laiko susmegti ir suformuoja porėtą struktūrą.
JOGURTO PYRAGAS
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 400 g graikiško jogurto
- 100 g cukraus
- 50 g krakmolo
- vienos citrinos žievelės
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- cukraus pudros dekoravimui
- kepimo indo, kurio skersmuo 20 cm
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius ir cukrų išsukite kartu.
Į mišinį įpilkite jogurto, krakmolo ir citrinos žievelės. Maišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu iki standžių putų. Beje, citrinos sultys padės pagreitinti procesą, padidinti tūrį ir stabilizuoti masę. Kai baltymai pradeda putoti, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ar citrinos rūgšties.
Į jogurto ir trynių mišinį įmaišykite baltymus.
Švelniai maišykite tešlą šluotele.
Uždenkite formą kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepkite pyragą 45 minutes.
Jei norite, pyrago viršų papuoškite cukraus pudra.
Viskas, jogurto pyragas yra paruoštas.
Gero apetito!