Daugelis iš mūsų žinome, kas yra sūrio pyragas. Šis amerikietiškas desertas jau keletą metų patenka į populiariausiųjų dešimtuką. Tačiau tik nedaugelis žmonių išbandė klasikinį sūrio pyragą iš Niujorko, galbūt geriausią iš visų.
Mūsų platumose tokio tipo kepiniams gaminti naudojama varškė, išmaišyta su cukrumi ir grietine. Pasirinkimas yra pigus ir labai sėkmingas. Tačiau to negalima palyginti su receptu, kuriame yra kreminis sūris.
Jums reikės:
- Klasikinių sausainių 300 g
- Sviesto 150 g
- Kreminio sūrio 500 g
- Cukraus pudros 150 g
- Kukurūzų krakmolo 2 šaukštų
- Vanilino 1 šaukštelio
- Citrinos 1 vnt
- Grietinės 100 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Citrinos sulčių 1 šaukštelio
Gaminimas:
Sausainius susmulkinkite iki trupinių ir užpilkite ištirpintu sviestu. Išmaišykite viską iki šlapio smėlio konsistencijos.
Sudėkite trupinius į kepimo formą ir kruopščiai suspauskite (galite naudoti stiklinę). Suformuokite pyrago dugną ir šonus.
Palikite formą 30 minučių šaldytuve.
Laikas paruošti sūrio mišinį. Norėdami tai padaryti, sumaišykite sūrį su cukraus pudra, krakmolu, citrinos sultimis, vanile, grietine ir kiaušiniais. Išplakite mikseriu arba maišykite šluotele.
Supilkite sūrio mišinį į formą ir kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Tada dar valandą 120 laipsnių temperatūroje.
Palikite sūrio pyragą visiškai atvėsti. Paruošta!