Skonis, kuris sužavės kiekvieną. Puikiai tiks šventėms!
Ingredientai
- Cukrus – 250 g
- Sviestas – 100 g
- Plytelė tamsaus šokolado arba kakavos (papuošimui)
- Minkšti sausainiai – 50 vnt.
- Džiovintos slyvos – 150 g
- Biri varškė – 500 g
- Grietinė (30 % riebumo) – 250 ml
Gaminimo eiga
Slyvas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių, tada nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Paruoškite kremą: varškę su cukrumi sutrinkite trintuvu, tada supilkite grietinę ir plakite iki vientisos masės. Toliau maišydami, sudėkite sviestą.
Torto sluoksniavimas: ant pasirinkto indo dugno dėkite 10 gabalėlių sausainių, patepkite plonu kremo sluoksniu. Ant viršaus uždėkite keletą džiovintų slyvų. Kartokite, kol neliks sausainių.
Torto viršų ir šonus aptepkite kremu. Ant viršaus pabarstykite šokolado drožlėmis arba kakavos milteliais.
Skanaus!