Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Pyragas, kurio nereikia kepti – „Žiemos svajonė“ iš trijų ingredientų

Mėgstu ilgai stovėti prie viryklės ir kurti naujus ar gaminti pagal jau mėgstamus receptus. Tačiau kartais norisi pailsėti nuo gaminimo ir pasigaminti ką nors labai paprasto, bet skanaus. Neseniai radau puikaus skanėsto receptą, su kuriuo gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Šiandien mes jums papasakosime, kaip pasigaminti naminį desertą, kurio nereikia kepti. „Žiemos svajonė“ – tai desertas iš įprastos avižinės košės.

Desertas, kurio nereikia kepti

Desertas, apie kurį šiandien kalbėsime, turi keletą nenuginčijamų privalumų. Pirma, jį galima labai greitai ir lengvai paruošti. Antra, skanėstui reikia tik 3 ingredientų. Be to, šis patiekalas gali būti gaminamas ir kaip visas pyragas, ir kaip desertai porcijomis. Patariu skanėstą gaminti ir taip, ir taip, kad suprastumėte, kuris variantas jums labiausiai patinka.

Ingredientai

  • 300 g avižinių dribsnių
  • 200 g tamsaus šokolado
  • 400 ml riebaus kokosų pieno

Gaminimo eiga

  1. Šiam desertui naudokite ilgai verdamą tikrą avižinę košę. Greitai išvirti smulkūs dribsniai netiks, nes per daug išbrinks ir virs tyre. Pirmiausia įkaitintoje keptuvėje pakepinkite dribsnius. Avižinius dribsnius išmaišykite mentele, kad nesudegtų.

2. Avižinius dribsnius pakepinkite ant vidutinės ugnies 2–3 minutes, kol paruduos ir atsiras malonus avižinių dribsnių skonis. Tada avižinius dribsnius iš karto supilkite į gilų dubenį.

3. Tada puode sumaišykite kokosų pieną ir gabalėliais susmulkintą juodąjį šokoladą. Šiame recepte reikia naudoti riebų kokosų pieną, kurio dėka pyragas gerai sustings. Šokoladą reikia ištirpinti su pienu, maišant mentele. Masė turi tapti vienalytė.

4. Karštą šokolado-kokosų mišinį supilkite į avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišykite. Kai maišysite, avižiniai dribsniai pradės brinkti ir sugers subtilų skonį.

5. 18 cm indo dugną išklokite kepimo popieriumi. Šonus galima patepti aliejumi arba iškloti tokiu pat kepimo popieriumi. Originaliame recepte šiam tikslui naudojama silikoninė forma.

6. Avižinius dribsnius sudėkite į formą ir išlyginkite mentele. Kelis kartus numeskite deserto formą ant stalo, kad avižiniai dribsniai dar geriau susispaustų ir deserto viduje išnyktų pertekliniai oro burbuliukai. Toliau desertą padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Užtenka 3–4 valandų, bet geriausia laikyti per naktį.

7. Išimkite paruoštą pyragą iš formos ir papuoškite pagal savo skonį. Pavyzdžiui, kokoso drožlėmis ir tarkuotu šokoladu ar šviežiais vaisiais. Skanaus!

Mūsų patarimas

Avižiniai dribsniai, kokosų pienas ir šokoladas yra tik šio deserto pagrindas. Galite pridėti ką nors įdomaus. Pavyzdžiui, čia tiks riešutai, cukruoti vaisiai ar net bananai. Tačiau atminkite, kad riešutai ir cukruoti vaisiai gali išmirkti taip pat, kaip ir patys avižiniai dribsniai.

Subtilesniam ir neįprastam skoniui į šokolado-kokosų masę galima įberti citrinos ar apelsino žievelės. Tortas bus dar skanesnis. Beje, visai nebūtina naudoti kokosų pieną. Tiks ir įprasta grietinėlė. Svarbiausia, kad produkte būtų pakankamai riebalų, dėl kurių desertas sustingtų.

Jei naudosite įprastą pieną ar jogurtą, gausite ne pyragą, o avižinę košę. Šį patiekalą galima ruošti porcijomis ir valgyti pusryčiams. Jei jums patiko idėja, būtinai išbandykite šį patiekalą. Skanaus!

Būtinai pasidalykite savo atsiliepimais ir nuotraukomis, jei nuspręsite gaminti avižinių dribsnių pyragą. Nekantriai lauksime!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---