Tikriausiai kiekvienos tautos kulinariniame arsenale yra tradicinis obuolių pyragas. Žinoma, jie skiriasi tiek išvaizda, tiek skoniu. Tešla jų paruošimui taip pat naudojama pati įvairiausia.
Tarp visų šio sezono kepinių su obuoliais mūsų dėmesį patraukė vienas receptas. Minkštas obuolių pyragas su kokosu yra subtilus ir kvapnus desertas su traškia pluta. Jis nepanašus į kitus jūsų žinomus skanėstus. Išbandykite šį pyragą netrukus!
Jums reikės:
- Kiaušinių 5 vnt.
- Cukraus 14 šaukštų
- Kvietinių miltų 6 šaukštų
- Krakmolo 2 šaukštų
- Sodos 1 žiupsnelio
- Obuolių 1,2 kg
- Citrinos sulčių 1 šaukštelio
- Vandens 4 stiklinių
- Kreminio pudingo 6 šaukštų
- Sviesto 100 g
- Kokoso drožlių 150 g
Gaminimas:
Pirmiausia reikia įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Tešlai reikės 4 kiaušinių.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Į baltymus įberkite žiupsnelį sodos, plakite mikseriu iki standžių putų. Tada palaipsniui įpilkite 4 šaukštus cukraus ir plakite, kol ištirps.
Tada į kiaušinių baltymus įmaišykite trynius (4 vnt.). Po kiekvieno trynio masę švelniai išmaišykite mentele. Į atskirą dubenį persijokite miltus ir krakmolą.
Šaukštu į kiaušinių mišinį švelniai įmaišykite visus miltus. Jūs turėtumėte gauti purią ir lygią tešlą.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite. Kepkite pusvalandį, gerai įkaitintoje orkaitėje. Tada padėkite į šalį, kol visiškai atvės. Neišjunkite orkaitės.
Tuo tarpu paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite obuolius ir pašalinkite šerdis. Supjaustykite gabalėliais ir suberkite į puodą. Užpilkite 3,5 puodelio vandens.
Įpilkite 6 šaukštus cukraus ir citrinos sulčių. Mišinį užvirkite, tuomet uždenkit dangčiu ir virkite 5 minutes ant silpnos ugnies. Dabar išimkite obuolius iš sirupo.
Į pudingą įpilkite likusius 0,5 puodelio vandens. Šį mišinį gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite jį į obuolių sirupą. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami.
Turėtumėte gauti tirštą pudingą. Ant atvėsinto biskvito išdėliokite obuolius. Tolygiai paskirstykite pudingą ant viršaus.
Paruoškite kokoso mišinį. Norėdami tai padaryti, ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Į jį įpilkite 4 šaukštus cukraus ir kokoso drožles. Viską išmaišykite šaukštu.
Kai cukrus ištirps, nuimkite mišinį nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti. Tada įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite ant deserto paviršiaus.
Kepkite pyragą 10 minučių. Kai ant paviršiaus susidarys aukso spalvos pluta, išimkite jį iš orkaitės. Palikite desertą kambario temperatūroje, kol jis visiškai atvės.