Keksiukai, bandelės ir pyragaičiai yra žavūs skanėstai, kurie gundo mus iš vitrinų parduotuvėse. Pirma, jie pritraukia dėmesį savo išvaizda, o paskui skoniu. Tačiau, juk paprastas naminis razinų keksas yra daug skanesnis už pirktus kepinius.
Tai labai purus ir skanus keksas su razinomis ir kefyru. Susiraskite kekso formą, kad kepinys atrodytų taip gražiai, tarsi tiesiai iš prabangios kepyklos.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 2 stiklinių
- Cukraus 1 stiklinės
- Kefyro 1 stiklinės
- Razinų 1 stiklinės
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus 1 šaukšto
- Druskos žiupsnelio
Gaminimas:
Prieš pradėdami gaminti keksą, išimkite produktus iš šaldytuvo. Jie turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį. Taip keksas bus prisotintas deguonies.
2 didelius kiaušinius (arba 3 vidutinius) išmaišykite su cukrumi atskirame dubenyje. Supilkite ten vanilinį cukrų. Ingredientus išplakite iki purumo. Po 5 minučių užpilkite kefyru. Išmaišykite.
Dabar supilkite sausą mišinį į skystą masę. Išmaišykite ingredientus su silikonine mentele iki vientisos masės. Į tešlą supilkite razinas ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Razinas galima iš anksto išmirkyti.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Jei neturite kekso formos, paprastą formą galite iškloti kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Kepdami užtruksite nuo 35 iki 45 minučių. Tai priklauso nuo formos aukščio ir orkaitės galios. Bet kokiu atveju ar keksas iškepė patikrinkite dantų krapštuku. Iškepusį keksą palikite pastovėti 10 minučių.