Šis receptas – tikras rudens stebuklas!
Ingredientai
- Moliūgas – 250 g,
- Miltai – 200 g,
- Kiaušiniai – 2 vnt.,
- Medus – 30 g,
- Cukrus – 2 valg. šaukštai,
- Sviestas – 80 g,
- Vanduo – 60 ml,
- Soda – 0,5 šaukštelio,
- Kepimo milteliai – 7 g,
- Cinamonas – 0,25 šaukštelio,
- Maskarponė – 250 g,
- Cukraus pudra – 40 g,
- Citrina – 0,5 vnt.
Gaminimo eiga
Nuluptą moliūgą sutarkuokite, užpilkite vandeniu ir medumi, užvirinkite, tada nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
Išsijotus miltus sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite sviestą ir plakite mikseriu dar pusę minutės. Kiaušinių masę sumaišykite su moliūgų mase ir dalimis (vis maišydami) suberkite miltų mišinį.
Tešlą supilkite į kepimo formą maždaug 2 centimetrų storio sluoksniu ir kepkite 170°C temperatūroje 1 val.
Išimkite iškepusį pyragą, atvėsinkite ir perpjaukite pusiau. Paruoškite kremą: maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra mikseriu.
Pirmąjį pyrago sluoksnį aptepkite kremu ir uždėkite antrą lapą.
Sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir aptepkite pyrago viršų.
Skanaus!