„Ką skanaus galima pagaminti iš moliūgo?“ – vakar paklausiau draugės, patyrusios virėjos. O ji šypsodamasi padavė man savo sąsiuvinį su receptais ir pasakė: „Kai prasideda moliūgų sezonas, būtinai iškepu šį pyragą. Nuo jo tiesiog neįmanoma atsiplėšti, taip skanu. Ir svarbiausia, kad jis paruoštas paprastai ir be jokių sudėtingų žingsnių!“
Receptas paprastas, kaip trupininiam pyragui, tačiau vietoj uogienės reikia naudoti sultingą ir skanų moliūgų įdarą. Šiandien dalijamės moliūgų pyrago ant trupininės tešlos pagaminimo instrukcijomis. Bus skanu!
Ką skanaus galima pagaminti iš moliūgų
Tešlos ingredientai
- 200 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
- 90 g cukraus
- 90 g sviesto
- žiupsnelis druskos
Įdaro ingredientai
- 900 g moliūgų
- 1 arb. š. cinamono
- 0,5 arb. š. imbiero
- 70 g cukraus
Gaminimo eiga
1. Norėdami paruošti tešlą, giliame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą iš šaldytuvo. Sviestą apvoliokite miltuose ir rankomis viską sutrinkite į smulkius trupinius.
2. Atskirame inde išplakame kiaušinį, įberiame žiupsnelį druskos ir viską išplakame šakute iki vientisos masės. Tešloje padarykite nedidelę duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Iš pradžių viską išmaišykite silikonine mentele, o paskui – rankomis. Tešla neturi lipti prie rankų. Susukite tešlą į rutulį, tada padalinkite į 2 dalis: didesnę ir mažesnę. Kiek daugiau nei trečdalis teks pyragui apibarstyti, o didžioji dalis yra tešlos pagrindas.
Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldiklį.
3. Kepimo indą (aš turiu 18 centimetrų skersmens) išklokite kepimo popieriumi, ant jo išklokite didžiąją dalį tešlos, tolygiai paskirstydami formelės apačioje. Formą su tešla padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą pyragui.
4. Nuluptą moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais, o vėliau viską susmulkinkite virtuviniu kombainu arba sutarkuokite moliūgą smulkia tarka. Rinkitės tai, kas jums patogiau. Susmulkintą moliūgą sumaišykite su cukrumi ir prieskoniais, išmaišykite iki vientisos masės.
5. Tešlą lygiu sluoksniu užlokite įdaru. Ant viršaus stambia tarka sutarkuokite iš šaldiklio išimtą tešlą.
6. Pyragą kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes.
7. Viskas, kvapnus moliūgų pyragas yra paruoštas. Skanaus!
O norėdami sužinoti daugiau apie šį receptą, žiūrėkite šį vaizdo įrašą iš kulinarinio kanalo „Yuliya Small“:
Apibendrinimas
Dabar jūs žinote, ką skanaus galima pagaminti iš moliūgų! Esu tikra, kad net tingiausia šeimininkė norės iškepti šį sotų ir ryškų moliūgų pyragą, nes ingredientai yra labai paprasti, o laiko ir pastangų tai užims minimaliai.
Beje, kad įdaras būtų dar kvapnesnis, į moliūgą galima įberti citrinos žievelės ir įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Būtinai išbandykite, jūsų šeima įvertins šį kepinį!