Rudens grožis moliūgas yra sveikas ir skanus produktas, bet dar svarbiau, kad jis gali būti derinamas tiek su sūriu maistu, ir taip pat gali būti nuostabaus skonio saldaus deserto pavidalu. Moliūgai naudojami pyragams, bandelėms, sultims gaminti ir net kepti. Keptas moliūgas su ryžiais yra neįprastas būdas patiekti pažįstamą moliūgų košę. Bet nesvarbu, ką nuspręsite gaminti, bus skanu. Šiandien jūs dėmesiui pyragas su moliūgais ir kondensuotu pienu.
MOLIŪGŲ PYRAGAS
Moliūgų pyrago receptas žavi minimaliu ingredientų kiekiu ir paprastu paruošimu. Jei turite smaližių, rekomenduojame pradėti gaminti iš karto.
Jums reikės:
- 400 g moliūgų
- 50 g graikinių riešutų
- 400 g miltų
- 50 g sviesto
- 50 g cukraus
- 150 g sutirštinto pieno
- 1 šaukštelio acto
- 1 šaukštelio sodos
- 2 šaukštelių cinamono
- 2 šaukštelių gvazdikėlių
PARUOŠIMAS
Nuplaukite moliūgą, pašalinkite odą ir supjaustykite 3-4 cm storio gabalėliais.
Kepkite moliūgą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 10-15 minučių, kol suminkštės. Tada atvėsinkite ir susmulkinkite.
Sumaišykite moliūgą su išsijotais miltais, įpilkite sviesto, cukraus, sodos, acto ir prieskonių. Maišykite tešlą iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.
Į tešlą suberkite smulkintus graikinius riešutus. Jei norite, galite pridėti razinų arba pakeisti jomis riešutus, jei jie jums nepatinka.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą.
Į formos vidurį supilkite kondensuotą pieną.
Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 45-50 minučių. Tešla turi būti gerai iškepusi, kepimo pabaigoje, likus 10 minučių iki pabaigos, temperatūrą reikia sumažinti iki 180 laipsnių. Tešlą patikrinkite dantų krapštuku, kondensuotas pienas turėtų virsti auksine plutele.
Štai kaip paruošti moliūgų pyragą orkaitėje su kondensuotu pienu. Pyrago viršų galima papuošti tarkuotu šokoladu ar riešutais, o plakta grietinėlė desertą pakels į kitą skonio lygį.