Šį pyragą labai lengva paruošti ir, svarbiausia, jums net nereikės orkaitės! Paruošti jį galėsite tiesiog keptuvėje.
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 80 g granuliuoto cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 150 ml pieno
- 60 ml aliejaus
- 150 g paprastų baltų kvietinių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 obuolių
- 3 arbatinių šaukštelių cukraus karamelei
Gaminimo eiga:
Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir aliejų arba lydytą sviestą. Viską gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, į dubenį suberkite sausus ingredientus ir sumaišykite šluotele su šlapiais ingredientais, kol gausis tešla be gumulėlių. Paimkite keptuvę storesniu dugnu ir sienelėmis, gerai ištepkite sviestu, o dugną pabarstykite cukrumi.
Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite keptuvėje.
Obuolius galite pabarstyti cinamonu.
Tešlą tolygiai supilkite ant obuolių ir uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Praėjus šiam laikui, patikrinkite kepinį su medine lazdele. Jei tešla neprikimba prie pagaliuko – pyragas jau iškepė.
Uždenkite keptuvę lėkšte ir apverskite – pyragas paruoštas! Jei pastebėsite, kad pyragas dar nėra iškepęs, galite jį apversti ir šiek tiek pakepti kitą jo pusę.