Kai prasideda braškių sezonas, norisi atsivalgyti jų už visus metus į priekį. Bet jūs galite ne tik valgyti šviežias uogas ir gaminti kokteilius, bet ir paruošti nuostabius kepinius. Šiandien aprašytas pyragas yra vienas tokių.
Šiandien pasidalinsime itin gardaus pyrago receptu.
Lengvas ir skanus braškių pyragas
Tešlai reikės:
- 400 g miltų
- 100 g cukraus
- 20 g vanilinio cukraus
- 120 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui reikės:
- 300 g grietinės
- 20 g krakmolo
- 120 g cukraus
- 2 kiaušinių
Įdarui reikės:
- 200-300 g braškių
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, juos persijokite. Kiaušinius ir cukrų išplakite atskirame inde.
Tada į kiaušinius įmaišykite sviestą ir viską kruopščiai išplakite. Į šį mišinį įpilkite miltų ir kepimo miltelių, ir išmaišykite tešlą. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Sumaišykite visus kremo ingredientus ir išplakite iki vientisos masės.
Braškes nuplaukite ir nusausinkite. Pašalinkite kotelius ir perpjaukite jas per pusę.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir perkelkite į kepimo indą, suformuodami kraštus. Ant tešlos užpilkite grietinės įdarą, tada išdėliokite braškes.
Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui dar 30 minučių pabūti orkaitėje, praėjus šiam laikui pyragas yra paruoštas, patiekite jį su arbata ir mėgaukitės!
Kaip matote, receptas yra paprastas ir nebrangus. Kai turite braškių, pagaminti tokį pyragą yra vienas malonumas! Skanaus!