Burnoje tirpstantis kakavos, pieno ir slyvų pyragas paruošiamas be orkaitės. Pakanka sumaišyti ingredientus, įpilti želatinos ir padėti į šaldytuvą.
Pyragas yra be miltų, todėl jūsų figūrai nepakenks. O subtilus šokolado želė derinys su slyvų rūgštumu džiugins net reikliausius gurmanus.
Nekeptas pyragas
Jums reikės:
- 750 ml pieno
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g sviesto
- 3 kiaušinių
- 200 g džiovintų slyvų
- 3 šaukštų kakavos
- 20 g želatinos
- 150 g cukraus
- 3 šaukštų krakmolo
- 14 vnt. sausainių
- 1 pakelio (8 g) vanilinio cukraus
- kokoso drožlių dekoravimui
- 28 cm skersmens formos
Gaminimas:
10 minučių džiovintas slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų.
Minkštas slyvas sutrinkite maišytuvu iki pastos.
Kiaušinius įmuškite į dubenį, įpilkite paprasto ir vanilinio cukraus. Kruopščiai viską sumaišykite maišytuvu. Įpilkite kakavos, krakmolo ir vėl išmaišykite.
Įpilkite šiek tiek pieno. Maišykite taip, kad neliktų gumuliukų, ir supilkite likusį pieną.
Viską kaitinkite ant ugnies. Kai mišinys bus karštas, į jį įpilkite susmulkinto šokolado. Virkite iki tirštumo, nuolat maišydami.
Tuo tarpu užpilkite želatiną vandeniu ir palikite išbrinkti.
Nuimkite puodą nuo ugnies, į karštą masę sudėkite susmulkintą sviestą, džiovintų slyvų pastą ir želatiną.
Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Formą patepkite augaliniu aliejumi ir padenkite kepimo popieriumi.
Supilkite kremą į formą. Lengvai pakratykite, kad kremas būtų lygus ir pašalintumėte visus oro burbuliukus.
Ant kremo išdėliokite sausainius.
Deserto formą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 2-3 valandas.
Praėjus šiam laikui, atidarykite formą ir perkelkite pyragą ant lygaus paviršiaus sausainiais žemyn.
Nuimkite popierių ir supjaustykite dalimis.
Pyragas gali būti patiektas su kava ar arbata. Gero apetito!
Skonis pasirodė puikus. Pyragą tikrai gaminsiu dar kartą, bet galbūt pridėsiu daugiau džiovintų slyvų. Man patiko rūgštumas, kurį jos suteikia skoniui.