Pyragai su obuolių įdaru – patys populiariausi. Visi mėgsta šiuos desertus, todėl tokiu gardėsiu neįmanoma kam nors neįtikti. Šiandien mes jums pasakysime, kaip gaminamas itin skanus obuolių pyragas.
Lengvas ir skanus obuolių pyragas
Jums reikės:
- 800 g kietų obuolių
- 75 g graikinių riešutų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g pieno
- 30 g sviesto
- 1/2 šaukštelio druskos
- 50 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 70 g kvietinių miltų
Gaminimas:
Pirmiausia supjaustykite obuolius plonais griežinėliais, be abejo, prieš tai nulupkite juos ir pašalinkite šerdį.
Išplakite kiaušinius ir toliau plakant palaipsniui į juos įpilkite cukraus, druskos, pieno, vanilinio cukraus ir lydyto sviesto.
Atskirai persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais, po truputį juos įmaišykite į kiaušinių masę.
Tada dubenyje sumaišykite obuolius ir tešlą. Maišykite itin atsargiai, kad nesulaužytumėte obuolių griežinėlių, bet tuo pačiu metu reikia, kad kiekvienas iš jų būtų padengtas tešla.
Kepkite 30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kol pyragas kepa, susmulkinkite riešutus. Po pusvalandžio išimkite pyragą, pabarstykite riešutais ir dar 20 minučių pašaukite į orkaitę.
Kai pyragas iškepa, palaukite, kol jis visiškai atvės, ir išėmę iš formos gausiai užpilkite sūdyta karamele. Viskas, pats subtiliausias obuolių pyragas yra paruoštas!
Atsižvelgiant į tai, kad pyragas turi tikrai nedaug tešlos ir daug obuolių, jis yra pakankamai dietinis. Taigi, jūs galite saugiai mėgautis dievišku skoniu, net jei laikotės dietos. Skanaus!