Paskutinį kartą valgydamas tortą „Napoleonas” buvau labai nusiminęs. Tortas buvo perteptas kažkokiu keistu kremu, kuris atrodė, kaip rūgštus majonezas. Tuo metu kilo noras pasigaminti tortą namuose, ypač žinant šį tobulą receptą.
KLASIKINIS TORTAS „NAPOLEONAS”
Ruošiant šį tortą nėra nieko sudėtingo, vis dėlto turėsite skirti laisvo laiko desertui paruošti. Rezultatas viršys visus lūkesčius, ypač jei gaminsite ne paprastą sviestinį kremą su cukrumi.
TEŠLOS INGREDIENTAI:
- 1,2 kg miltų
- 250 ml pieno
- 400 g sviesto
KREMO INGREDIENTAI:
- 3 tryniai
- 100 g cukraus
- 500 ml pieno
- 3 šaukštai miltų
GAMINIMAS:
Išsijokite miltus ir maišykite su kambario temperatūros sviestu, kol susidarys vienodi trupiniai.
Į miltų mišinį supilkite 1 puodelį pieno ir minkykite tešlą. Jis turėtų tapti elastinga, riebi ir nelipti prie rankų.
Padalinkite tešlą į 14 vienodų dalių, tada kiekvieną tešlą plonai iškočiokite.
Įdėkite iškočiotą tešlą ant kepimo skardos ir išpjaukite 28 cm skersmens apvalią formą. Tešlą subadykite šakute ir kepkite kartu su atraižomis orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 5–7 minutes. Taip iškepkite visus lakštus.
Sudėkite lakštus, kad atvėstų. Tada susmulkinkite keptas atraižas iki trupinių.
Paruoškite kremą pyragui. 3 trynius išplakite su cukrumi, tada suberkite miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės
Kiaušinių mišinį praskieskite nedideliu kiekiu pieno, o likusį pieną užvirkite. Tada sumaišykite kiaušinių mišinį su pienu. Palaukite, kol masė sutirštės ir atvėsinkite.
Surinkite tortą, patepdami kiekvieną lakštą plonu kremo sluoksniu. Tortą sutepkite kremu iš šonų ir pabarstykite trupiniais.
Uždenkite naminį „Napoleoną“ su lentele ir palikite šiek tiek prispaudę. Šioje formoje pyragą palikite mirkyti per naktį šaldytuve, kitą dieną nepamirškite ant torto paskleisti kremo ir pabarstyti likusiais trupiniais.