Skaniausias obuolių pyragas buvo parduodamas kavinėje šalia mūsų biuro! Visa komanda jį valgė kiekvieną dieną, kol prasidėjo karantinas. Niekas nenorėjo atsisakyti skanėsto, todėl paprašėme savininko recepto. Mums tikrai pasisekė, kad jis sutiko!
Tai nėra klasikinė versija, bet man ji patinka kur kas labiau. Trapi tešla, karamelizuoti obuoliai ir subtilus vanilės pudingas susijungia į konditerijos meno kūrinį. Be to, pyragas su grietinėle tampa dar įdomesnis ir skanesnis!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 350 g
- Kepimo miltelių 10 g
- Druskos 1 žiupsnelio
- Cukraus pudros 150 g
- Sviesto 270 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Obuolių 5 vnt.
- Cukraus 50 g
- Cinamono 10 g
- Pieno 750 ml
- Vanilinio cukraus 10 g
- Kukurūzų krakmolo 70 g
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su 200 g minkšto sviesto. Įberkite 70 g cukraus pudros, kepimo miltelių, druskos, įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Įdėkite vieną tešlos dalį į šaldytuvą 25 minutėms, o kitą tam pačiam laikui į šaldiklį.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite tešlos gabalėlį iš šaldiklio rupia tarka.
Įdarui sumaišykite nuluptus ir supjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu. Kepkite ingredientus keptuvėje, kol obuoliai karamelizuosis. Paruoštą įdarą dėkite ant tešlos.
Sumaišykite likusius kiaušinius ir cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą iki vientisos masės. Šį mišinį supilkite į puodą su pienu ir pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami ingredientus pašildykite, kol jie užvirs. Kremui sutirštėjus, nukelkite nuo ugnies, supilkite sviestą, išmaišykite ir atvėsinkite.
Ant obuolių paskirstykite pudingą. Ant viršaus sutarkuokite antrą tešlos gabalėlį. Kepkite 20 minučių iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.