Italų virtuvė yra ne tik spagečiai ir pica su vynu, bet ir daugybė skanių saldžių patiekalų. Taip! Jokio sūrio, makaronų ar vyno. Pavyzdžiui, viena italė, užsukusi pas mane, išmokė išsikepti skanų pyragą, kuriuo retkarčiais džiuginu savo šeima. Nors kriaušės nėra tokios populiarios kaip obuoliai ar vyšnios, jos taip pat vertos pyrago. Netikite? Išbandykite!
Ingredientai tešlai:
- 150 g miltų
- 70 g sviesto
- 20 g cukraus pudros
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos
Ingredientai įdarui:
- 6 kriaušės
- 150 g cukraus
- 75 g sviesto
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia gaminsime tešlą.
- Tešlos maišytuvo dubenyje, kuriame yra peiliai, sumaišykite miltus su druska ir suberkite kietą sviestą, taip pat cukraus pudrą.
- Sukapokite visus ingredientus, kol gausite vientisus trupinius, tada įmuškite kiaušinį. Dar kartą viską sumaišykite.
- Paruoštą tešlą sulipinkite į gumulą ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve 30 minučių.
- Kriaušes nuplaukite, išimkite sėklas.
- Dabar paruoškite karamelę. Norėdami tai padaryti, supilkite cukrų į sausą ir šaltą keptuvę plonu sluoksniu ir uždėkite ant kaitrios ugnies. Ištirpinkime cukrų.
- Kartais įpilkite cukraus ten, kur jis jau ištirpo. Jis turėtų ištirpti visame plote, bet nepradėti degti.
- Negalima maišyti karamelės, kad ji negalėtų kristalizuotis.
- Ištirpus visam cukrui, į jį įpilkite sviesto, supjaustyto smulkiais gabalėliais.
- Gerai sumaišykite su silikonine mentele ir sudėkite kriaušes. Palikite jas karamelėje dešimt minučių, kriaušės turėtų gerai karamelizuotis.
- Kriaušių įdarą sudėkite į silikoninę kepimo formą ar kitą kepimo indą, paruoštą, kad pyragas neliptų. Ant viršaus supilkite likusią karamelę.
- Tešlą iškočiokite 4 milimetrų storio sluoksniu.
- Švelniai perkelkite ją ant karamelizuotų kriaušių. Tam galite naudoti kočėlą. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Skanaus!