Skaniausias kriaušių pyragas yra tobulas sprendimas, kai norite pamaloninti savo šeimą darbo dienomis. Laimei, kriaušių derlius šį rudenį itin gausus!
Šiandien redakcija pasidalins receptu, kaip pasigaminti pyragą su karamelizuotomis kriaušėmis!
SKANIAUSIAS KRIAUŠIŲ PYRAGAS
Tešlai reikės:
- 150 g miltų
- 70 g sviesto
- 20 g cukraus pudros
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio druskos
Įdarui reikės:
- 6 kriaušių
- 150 g cukraus
- 75 g sviesto
Gaminimas:
Norėdami paruošti trapią tešlą, maišymo dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukraus pudrą ir šaltą sviestą. Visus ingredientus sumalkite blenderiu iki masės vientisumo. Įmuškite kiaušinį ir vėl sumaišykite.
Paruoštą tešlą surinkite į gumulą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir pašalinkite sėklas.
Norėdami paruošti karamelę, į šaltą sausą keptuvę supilkite ploną cukraus sluoksnį ir įjunkite didelę kaitrą. Palaukite, kol cukrus ištirps. Periodiškai pridėkite cukraus tose vietose, kur jis jau ištirpo. Visas cukrus turi ištirpti iki karamelės ir nesudegti.
Degintos karamelės skonis yra kartokas, o tai reiškia, kad ji netinka pyragui. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad jums nereikia maišyti karamelės, kitaip ji kristalizuosis. Galite paprasčiausiai pasukti keptuvę iš vienos pusės į kitą, kad cukrus greičiau ištirptų.
Kai visas cukrus ištirps, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir sudėkite sviesto gabalėlius. Sviestą ir karamelę gerai sumaišykite su silikonine mentele, tada suberkite kriaušes. Palikite kriaušes 10 minučių karamelėje, kad gerai karamelizuotųsi.
Kriaušes perkelkite į kepimo indo dugną, ant viršaus supilkite likusią karamelę.
Iškočiokite tešlą į ploną maždaug 3-4 mm storio sluoksnį. Naudojant kočėlą, švelniai perkelkite tešlą ant kriaušių, perteklinius kraštus sulenkite į vidų. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.
Pyragą atvėsinkite ir apverskite ant lėkštutės. Papuoškite jį pagal savo skonį.
O norint išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą, esantį žemiau.