Norėdama pamaloninti savo šeimą, darbo dienomis ruošiu skaniausią kriaušių pyragą. Jį lengva pagaminti, o skanaus deserto prie arbatos užteks kelioms dienoms. Šiandien dalijamės trapios tešlos pyrago su karamelizuotomis kriaušėmis gaminimo instrukcijomis. Apsilaižysite pirštus!
Pats skaniausias kriaušių pyragas
Ingredientai tešlai
- 150 g miltų
- 70 g sviesto
- 20 g smulkaus cukraus
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos
Ingredientai įdarui
- 6 kriaušės
- 150 g cukraus
- 75 g sviesto
Gaminimo eiga
- Norėdami paruošti trapią tešlą, smulkintuvo dubenyje (su S formos peiliais) sumaišykite miltus, druską, cukraus pudrą ir šaltą sviestą. Visus ingredientus sutrinkite į vienalytę trupinę tešlą. Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.
2. Paruoštą tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
3. Kriaušes nuplaukite ir nulupkite.
4. Norėdami paruošti karamelę, šaltoje sausoje keptuvėje supilkite ploną sluoksnį cukraus ir įjunkite didelę kaitrą. Palaukite, kol cukrus ištirps. Periodiškai įpilkite cukraus ten, kur jis jau ištirpo. Visas cukrus turi ištirpti iki vientiso skysčio ir nesudegti. Deginta karamelė yra kartaus skonio, vadinasi, netinka pyragui. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad karamelės maišyti nereikia, kitaip ji susikristalizuos. Galite tiesiog pavartyti keptuvę iš vienos pusės į kitą, kad cukrus greičiau ištirptų.
5. Kai visas cukrus ištirps, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir sudėkite sviesto gabalėlius. Sviestą ir karamelę gerai išmaišykite silikonine mentele, tada suberkite kriaušes. Palikite kriaušes karamelėje 10 minučių, kad gerai karamelizuotųsi.
6. Kriaušes perkelkite į kepimo indo apačią (mes naudojome 22 centimetrų dydžio formą), ant viršaus supilkite likusią karamelę.
7. Tešlą iškočiokite plonu, maždaug 3–4 milimetrų storio sluoksniu. Tešlą su kočėlo pagalba švelniai perkelkite ant kriaušių, kraštus sukiškite į formą. Keliose vietose subadykite šakute, kad tešla kepdama nesprogtų. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje pusvalandį.
8. Pyragą atvėsinkite, nupilkite skysčio perteklių ir apverskite į lėkštę. Papuoškite pagal savo skonį. Gero apetito!
O norėdami išsamiau susipažinti su šiuo receptu, žiūrėkite vaizdo įrašą. Patiekalai pagal šio kanalo receptus gaunasi tiesiog puikūs!
Apibendrinimas
Visi, kurie bandė šį kepinį, sako, kad tai pats skaniausias kriaušių pyragas. Jis yra subtilus, kvapnus ir visiškai naujo netikėto skonio. Beje, šį pyragą galima kepti ir su obuoliais. Pasirodo, rezultatas taip pat gaunasi puikaus skonio. Išbandykite, jums ir jūsų šeimai tai tikrai patiks!
Skanaus!