Naminiai pyragaičiai prie arbatos visada yra puiki idėja. Jie pripildo visus namus subtilaus aromato ir tirpsta burnoje! Neseniai dalijomės receptu apie tai, kaip iškepti sodrius blynus naudojant kefyrą. O dabar rekomenduojame išbandyti patį „skaniausią“ receptą – nuostabų keksą, kurio pagrindas – kefyras.
Sodrus keksiukas su kefyru
Šis kepinys nereikalauja ypatingų įgūdžių, o ingredientų rasite bet kurioje virtuvėje. Keksas paruošiamas net be mikserio! Kepinys yra minkštas ir purus, o trupiniai – saldaus kreminio skonio. Ne patiekalas, o meno kūrinys. O paruošti pavyks greitai ir paprastai.
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 30 g sviesto
- 250 ml kefyro
- 300 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
- 100 g razinų
Gaminimo eiga
1. Paimkite gilų dubenį ir įmuškite į jį 2 kiaušinius. Tada įpilkite 120 g cukraus ir išmaišykite. Tai bus patogu daryti su šluotele ar net su šaukštu.
2. Ištirpinkite 30 g sviesto ir supilkite į mišinį. Taip pat įpilkite 250 ml kefyro ir išmaišykite.
3. Palaipsniui supilkite 300 g miltų. Geriau iš anksto išsijoti, kad tešla būtų puri. Taip pat įberkite 10 g kepimo miltelių ir užminkykite tešlą.
4. Tada sudėkite džiovintus vaisius. Tai gali būti razinos, cukruoti vaisiai ar džiovinti abrikosai. Sumaišykite juos su tešla.
5. Supilkite tešlą į formą ir pašaukite į orkaitę. Ji turi būti įkaitinta iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 30–35 minutes, kol paruduos.
Mūsų nuostabus keksiukas su kefyru yra paruoštas! Kiekvieną recepto žingsnį galite peržiūrėti vaizdo įraše:
Receptas negali būti lengvesnis! Be mikserio, iš visko, kas yra šaldytuve. Sodrus keksiukas su kefyru taps mėgstamiausiu visos šeimos skanėstu. Skanaus!