Trečiadienis, 30 spalio, 2024

Naujausi

Lengvai paruošiamas aromatingas apelsininis keksas

Jums reikės:

  • 200 g apelsinų (su žievele)
  • 40 ml pieno arba vandens
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 120 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 130 g miltų
  • 7 g kukurūzų krakmolo
  • 7 g kepimo miltelių
  • 0,5 g druskos

Kaip gaminti?

  1. Miltus persijokite su druska, kepimo milteliais ir kukurūzų krakmolu.
  2. Smulkiai supjaustykite apelsiną, pašalinkite sėklas.
  3. Į trintuvės indą suberkite smulkintą apelsiną, supilkite pieną ir augalinį aliejų. Sutrinkite iki vientisos masės. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir viską gerai suplakite.
  4. Suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  5. Kepkite 160°C temperatūroje 40-50 minučių.
  6. Galite paskaninti šokoladiniu glajumi, cukraus pudra ar cukruotais vaisiais.

Skanaus!

Įdomūs video