Populiariausi yra obuolių pyragai. Visi mėgsta šį desertą, todėl obuolių pyragas visada laukiamas svečias ant vaišių stalo. Šiandien mes jums pasakysime, kaip paruošti lengvą ir labai skanų obuolių pyragą.
Lengvas ir labai skanus obuolių pyragas
Jums reikės:
- 800 g kietų obuolių
- 75 g graikinių riešutų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 100 g pieno
- 30 g sviesto
- 1/2 šaukštelio druskos
- 50 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 70 g kvietinių miltų
Gaminimas:
Pirmiausia obuolius supjaustykite plonais gabalėliais. Prieš tai juos nulupkite ir pašalinkite sėklas.
Išplakite kiaušinius, ir toliau plakant, palaipsniui supilkite cukrų, druską, pieną, vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą.
Atskirai sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į kiaušinių mišinį.
Tada dubenyje sumaišykite tešlą ir obuolius. Švelniai maišykite rankomis, kad nesulaužytumėte obuolių skiltelių, bet tuo pačiu metu, kad kiekviena jų būtų padengta tešla iš visų pusių.
Kepkite pyragą 30 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kol pyragas kepa, susmulkinkite riešutus. Po pusvalandžio išimkite pyragą, apibarstykite jį riešutais ir grąžinkite atgal į orkaitę dar 20 minučių.
Kai pyragas iškeps, palaukite, kol jis visiškai atvės. Tuomet išimkite iš formos ir gausiai užpilkite sūdyta karamele. Tai viskas, subtiliausias obuolių pyragas yra paruoštas!
Atsižvelgiant į tai, kad pyragas turi labai nedaug tešlos ir daugiausiai obuolių, jis yra pakankamai dietinis. Taigi, jūs galite saugiai mėgautis desertu ir nesijaudinti dėl figūros.
Skanaus!