Sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta gaminti maisto ir žodis „pyragas” jam skamba nemaloniai. Jei žinote teisingą receptą, tada paruošimui užtruksite tik 7 minutes, tačiau po kepimo jūs gausite skanų desertą. Šiandien įsitikinsime, kad obuolių pyragas su uogomis yra šauniausias dalykas, kokį galite įsivaizduoti rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais. Kepkite kiekvieną dieną!
Pyragas su uogomis
Šiame recepte mes naudosime serbentus, bet jūs galite juos pakeisti bet kuriomis kitomis uogomis. Beveik bet kokia uoga gerai derės su obuoliu, todėl pasirinkimas yra jūsų. Mes mėgstame šią violetinę keptų serbentų spalvą.
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 200 g cukraus
- 200 g grietinės
- 5 g kepimo miltelių
- 1 šaukštelio cinamono
- 200 g miltų
- 3 vidutinių obuolių
- 1 puodelio serbentų
- 1 šaukštelio sviesto
Gaminimas:
Pirmiausia dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Čia geriau rinktis elektrinį maišytuvą, bet taip pat galite tiesiog naudoti šluotelę. Viską plakite, kad masė padidėtų ir pasidengtų tirštais baltais burbuliukais.
Į išplaktą masę įpilkite grietinės, kepimo miltelių, cinamono ir vėl išmaišykite.
Toliau būtinai išsijokite miltus ir supilkite į kiaušinių mišinį. Šiame etape galite išmaišyti su šluotele arba su maišytuvu, bet maža galia.
Kepimo indą gausiai sutepkite sviestu. Gražiai išdėliokite obuolius ant jo dugno, tada tolygiai supilkite stiklinę serbentų. Jei norite, uogų kiekį galima padidinti.
Supilkite tešlą į formą su uogomis ir obuoliais. Pilkite mišinį lėtai, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir 40 minučių kepkite pyragą. Geriau įdėti jį į apatinę lentyną ir arčiau durelių.
Po 30–40 minučių ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu iešmeliu ar dantų krapštuku. Tešlos gabaliukų ant jo neturėtų likti, tai parodys mūsų deserto iškepimą.
Belieka apversti formą su pyragu ant lėkštės. Skanaus!