Pyragų receptai su vienu kiaušiniu vis labiau populiarėja. Tai suprantama. Skanus pyragas per 10 minučių – kiekvienos šeimininkės svajonė. Mano tinginių pyragas susideda iš vieno banano ir vieno obuolio. Šis saldžiarūgštis įdaras puikiai papildo desertą.
Didelis šio recepto privalumas yra tas, kad galite išsiversti be orkaitės. Tai puiku, kai trūksta laiko. Pirmą kartą įvertinau visus privalumus, kai bandžiau gaminti šį pyragą kaime. Mes su vyru savaitgalį nuvažiavome ten, o ryte užsinorėjome ko nors skanaus. Nuo tada tai tapo mėgstamiausiu mūsų šeimos desertu.
Jums reikės:
- Banano 1 vnt.
- Obuolio 1 vnt.
- Cukraus 85 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 60 ml
- Pieno 100 ml
- Kvietinių miltų 150 g
- Kepimo miltelių 12 g
- Baltojo vyno acto 1 valgomojo šaukšto
- Sviesto 10-20 g
- Druskos žiupsnelio
- Vanilinio cukraus 10 g
Gaminimas:
Supjaustykite obuolį skiltelėmis, o bananą – griežinėliais. Gilią 24–26 cm skersmens keptuvę ištepkite sviestu, pabarstykite 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir išdėliokite vaisius.
Tešlai sumaišykite kiaušinį, 60 g cukraus, saulėgrąžų aliejų, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išplakite.
Supilkite pieną ir išmaišykite. Palaipsniui supilkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kol masėje neliks gumuliukų. Pabaigoje supilkite kepimo miltelius ir actą (galima pakeisti obuolių sidro actu), dar kartą išmaišykite visą tešlą.
Užpilkite tešlą ant vaisių, pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies, uždenkite ir kepkite 20 minučių.
Lėkštę ištepkite saulėgrąžų aliejumi, uždenkite ja keptuvę ir švelniai apverskite. Grąžinkite pyragą į keptuvę. Tokiu būdu galite jį apversti nepažeisdami. Kepkite dar 5 minutes.