Kartą, apsilankiusi pas draugę, išgirdau frazę: „Palauk 5 minutes, aš iškepsiu pyragą“. Iš pradžių nesupratau, kaip galima taip greitai paruošti desertą. Išgėrusi arbatos ji pasakojo, kaip yra ruošiamas jos firminis pyragas.
Nuo tada aš naudoju šį receptą, kai reikia greitai paruošti kvapnų desertą prie arbatos. Tai ypač naudinga, kai pasirodo netikėti svečiai. Jums reikės stiklinės kefyro, šiek tiek neriebios varškės ir įkvėpimo. Pabandykite!
Jums reikės:
- Kefyro 200 ml
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 275 g
- Vanilinio cukraus 1 žiupsnelio
- Saulėgrąžų aliejaus 100 ml
- Kvietinių miltų 300 g
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Varškės 360 g
- Citrinos žievelės 1 šaukštelio
Gaminimas:
Sumaišykite kambario temperatūros kefyrą ir sodą, palikite kelioms minutėms.
Supilkite augalinį aliejų, įmuškite 2 kiaušinius, įpilkite 200 g cukraus ir vanilinio cukraus. Maišykite ingredientus, kol cukrus visiškai ištirps.
Į kefyro masę persijokite miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite. Tešla turi būti vienalytė.
Įdarui sumaišykite varškę, kiaušinį, likusį cukrų ir citrinos žievelę.
Supilkite tešlą į kepimo indą. Iš įdaro suformuokite į mažus kamuoliukus ir sudėkite juos į tešlą. Kepkite 40–45 minutes 180° C temperatūroje.
Neieškokite preteksto išsikepti šį pyragą. Tegul šis pyragas būna proga susirinkti prie stalo, išgerti puodelį arbatos ir pasidalinti dienos įvykiais.
Skanaus!