Pyragas „Mazurka“ yra nacionalinis lenkų valgis, kuris ruošiamas daugiausia Velykoms. Deserte gausu riešutų ir džiovintų vaisių, o iš viršaus jis dekoruotas uogiene ar grietinėle. Pyragas yra nepaprastai skanus ir gražus.
Net Lenkijoje yra daug būdų gaminti šį pyragą. Žinoma, kuo toliau nuo istorinės tėvynės, tuo daugiau pokyčių gali atsirasti pirminiame recepte. Todėl norėtume papasakoti apie tradicinį pyragą „Mazurka“ su džiovintais vaisiais ir riešutais. Jį paruošti labai lengva, o rezultatas kalba pats už save!
Jums reikės:
- Slyvų 0,5 puodelio
- Džiovintų abrikosų 0,5 puodelio
- Razinų 0,5 puodelio
- Graikinių riešutų 1 puodelio
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 1 puodelio
- Cukraus 1 puodelio
- Margarino 100 g
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Citrinos sulčių 2 šaukštų
- Medaus 2 šaukštų
Gaminimas:
Džiovintus vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais, o razinas nuplaukite ir nusausinkite. Susmulkinkite graikinius riešutus.
Kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Maišydami švelniai supilkite miltus.
Kepimo sodą užgesinkite actu ir supilkite į tešlą. Ištirpinkite margariną, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite jį prie likusių ingredientų kartu su citrinos sultimis ir medumi.
Paruoštus riešutus ir džiovintus vaisius supilkite į tešlą, gerai išmaišykite.
Įtieskite kepimo formą kepimo popieriumi ir ištepkite aliejumi. Tešlą su džiovintais vaisiais ir riešutais supilkite į formą. Kepkite desertą 35 minutes 150–160 ° C temperatūroje, kol pagels.