Ketvirtadienis, 31 spalio, 2024

Naujausi

Greitas ir paprastas pudingo pyragas. Patiks desertų mėgėjams!

Labai puikus pudingo pyragas. Galite paruošti jį iš paprastų ingredientų ir per kelias minutes. Tačiau skonis tikrai nepaliks abejingų.

Jums reikės:

  • miltų 280 g
  • cukraus 150 g
  • kiaušiniai 3 vnt
  • vanilės pagal skonį
  • žiupsnelis druskos
  • kepimo miltelių 15 g
  • augalinio aliejaus 150 g
  • grietinės 50 g

Kremui:

  • kiaušinis 1 vnt
  • pieno 250 ml
  • kukurūzų krakmolo 20 g
  • cukraus 60 g
  • sviesto 25 g
  • citrinos sulčių 1 valgomasis šaukštas
  • citrinos žievelės
  • žiupsnelis druskos

Tortui papuošti tinka naudoti migdolų drožles, pjaustytus riešutus, miltelinį cukrų ar tarkuotą šokoladą.

Gaminimas:

pudingo pyragas

Pirmiausia paruošiame kremą.

Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus sviestą, ir išvirkite tirštą pudingą. Įpilkite vanilės arba vanilinio cukraus pagal skonį. Leiskite jam atvėsti, tada įmaišykite į pudingą išplaktą sviestą.

Tešlos kiaušiniai plakami su cukrumi, druska ir vanile. Sumaišykite grietinę ir aliejų.

Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis įmaišykite į tešlą.

Kepimo formą išklijuojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.

Kremą supilame į maišelį, nupjauname kampą ir paskirstome jį ant tešlos, juostelių pavidalu (sukurkite tinklelio formą), švelniai įspauskite į tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

Pudingo pyragas iškeptas. Skanaus!

Desertas iš šaldytų vyšnių ir stiklinės kefyro. Išbandykite!

Desertas

Kiekviena namų šeimininkė turi savo mėgstamus desertus: tokius, kurie visada sukelia malonumą namuose ir yra akimirksniu suvalgyti, tačiau tuo pat metu yra paruošiami greitai ir lengvai. Man šis desertas – vyšnių pyragas.

Ir visai nesvarbu, ar tai šviežios vyšnios, ar šaldytos, nes nepaisant metų laiko ar oro už lango, šis pyragas gali suteikti tikros vasaros pojūtį!

Desertas

Kas gali būti geriau nei švelnus, saldus biskvitas ir kvapnios vyšnios! Švelnus rūgštus ir šiek tiek sodrus vyšnių skonis gerai dera su saldžia tešla. Tuo pačiu metu šį patiekalą iškepti nėra sunku, o jei norite, per pusvalandį lengvai susitvarkysite su šiuo pyragu.

VYŠNIŲ PYRAGO RECEPTAS

Kviečiame iškepti šį skanų pyragą su vyšniomis ir kefyru. Šiltuoju metų laiku galite naudoti šviežias uogas, o žiemą – konservuotas ar šaldytas!

Jums reikės:

  • 1 stiklinė kefyro
  • 200 g vyšnių
  • 1 stiklinė miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštas sviesto
  • cukraus pudra (nebūtina)

Desertas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Šis desertas gali būti ruošiamas tiek su šviežiomis vyšniomis, tiek šaldytomis. Šviežias uogas reikia gerai nuplauti ir išimti kauliukus, o tada sudėti į kiaurasamtį, kad sultys nutekėtų.

Atšildykite šaldytas vyšnias ir pašalinkite susidariusias sultis.

Desertas

Įdėkite cukrų ir kiaušinius į patogų indą. Plakite juos šluotele, kol pasirodys maži burbuliukai.

Į plaktą kiaušinių ir cukraus masę supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite.

Desertas

Į masę įpilkite kepimo miltelių ir miltų. Recepte nurodoma 1 stiklinė, tai yra 130 gramų. Bet juk miltai yra skirtingi, o jei atsižvelgsime į kiaušinių dydį ir kefyro tankį, gautai per skystai masei reikia šiek tiek daugiau miltų.

Kepimo indą sutepkite aliejumi, o kad pyragas neliptų prie dugno, galite jį padengti kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą.

Desertas

Ant viršaus išdėliokite vyšnias ir įdėkite būsimą pyragą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą nuo pusvalandžio iki 45 minučių.

pyragas is kefyro ir vysniu

Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti orkaitėje.

Apibarstykite atvėsintą pyragą su cukraus pudra ir patiekite.

Desertas

Įdomūs video