Kai lauke šalta, o po kojomis girgžda sniegas, obuolių pyragas su arbata yra vienas iš puikiausių būdų praskaidrinti vakarą. Ką tik radau puikų receptą, kuris skiriasi nuo įprastų. Džiaugiuosi, galėdama pasidalinti!
Šis pyragas ne veltui vadinamas „Marmelado stebuklu“, nors jame nėra marmelado. Paprasčiausiai iškeptos obuolių skiltelės karamelizuojasi ir primena marmeladą. Beje, obuolių pyragui geriausiai tinka rūgštūs vaisiai. Tada pajusite rūgštaus ir saldaus skonio balansą.
Jums reikės:
- Obuolių 1,5 kg
- Cukraus 280 g
- Sviesto 50 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Vanilino pagal skonį
- Druskos žiupsnelio
- Kvietinių miltų 80 g
Gaminimas:
Nuplaukite obuolius, supjaustykite juos ketvirčiais ir skiltelėmis, pašalinkite sėklytes.
Įdėkite sviesto gabalėlius ant formos dugno, tolygiai įpilkite 100 g cukraus, įdėkite pusę obuolių, tada dar 100 g cukraus ir likusius obuolius.
Kepkite obuolius su cukrumi 40 minučių 190° C temperatūroje.
Norėdami paruošti tešlą, sumaišykite kiaušinius su likusiu cukrumi, druska ir vanile. Miltus persijokite ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės, kad nesugadintumėte orinės struktūros. Naudokite mentelę.
Supilkite tešlą į indą su obuoliais ir kepkite dar 20 minučių.