Pasiilgote deserto, kurį būtų lengva paruošti ir kuris patiktų visai šeimai? Paruoškite šį šokoladinį desertą, užpildytą kreminiu įdaru. Jis atrodo kaip iš konditerijos parduotuvės, o jo paruošimas labai paprastas, skonis tikrai nuostabus. Radome šį receptą Youtube platformoje.
Jums reikės:
- kepimo formos, kurios skersmuo 22 cm;
- 4 kiaušinių (padalinkite į baltymus ir trynius);
- 180 g granuliuoto cukraus;
- 100 ml vandens;
- žiupsnelio druskos;
- 130 g paprastų miltų;
- 1 valgomojo šaukšto sodos;
- 2-3 valgomųjų šaukštų kakavos.
Kremui:
- 2 kiaušinių;
- 50 g granuliuoto cukraus;
- 150 g kondensuoto pieno;
- 3 valgomųjų šaukštų vanilinio cukraus;
- 250 ml pieno;
- 250 g sviesto.
Impregnavimui:
- 150 ml vandens;
- 1 valgomojo šaukšto kondensuoto pieno.
Papuošimo glaistui:
- 3 valgomųjų šaukštų kakavos;
- 3 valgomųjų šaukštų granuliuoto cukraus;
- 3-4 valgomųjų šaukštų grietinės;
- 50 g sviesto.
Gaminimo eiga:
Dubenyje iki putų išplakite kiaušinių trynius su 80 g cukraus, tada supilkite vandenį ir toliau plakite, kad susidarytų vientisa masė. Į antrą dubenį supilkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki standžių purų, į kurias tada įplakite 100 g cukraus. Dabar trynių masę sujunkite su baltymais ir išplakite. Į šią masę persijokite miltus su kakava ir soda. Lengvai maišykite mentele. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į jį paruoštą mišinį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Iškepus išimkite biskvitą iš formos, nuimkite kepimo popierių ir siūlu perpjaukite į dvi dalis. Kremą paruošime taip: į puodą įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite kondensuotą pieną. Viską sumaišykite. Gautą masę užpilkite pienu, išmaišykite, puodą pastatykite ant viryklės ir ant vidutinės ugnies išvirkite tirštą kremą. Supilkite jį į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Minkštą sviestą plakite šluotele apie 4-5 minutes ir šaukštas po šaukšto įmaišykite į jį atvėsusį kremą.
Šaukštą kondensuoto pieno ištirpinkite vandenyje, išmaišykite ir šiuo sirupu impregnuokite biskvitą. Kremą tolygiai paskirstykite ant vienos biskvito dalies, išlyginkite ir uždenkite kita impregnuoto biskvito dalimi. Desertą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 5-6 valandoms. Pabaigoje iš cukraus, kakavos, grietinėlės ir sviesto puode pagaminkite glajų. Desertui atvėsus, išimkite jį ir aptepkite glajumi, kurį turite išlyginti per visą paviršių. Viršų papuoškite kaip norite. Viskas padaryta. Galime supjaustyti ir patiekti.
Skanaus!
Vaizdo įrašas: