Norisi kažko skanaus? Išbandykite šį gaivų citrinų pyragą. Šio deserto skonis jus tikrai sužavės.
Jums reikės:
- Kepimo formos (26-28 cm skersmens)
- 350 g kvietinių miltų
- 2 kiaušinių
- 120 g granuliuoto cukraus
- 120 g sviesto
- pusės citrinos žievelės
Įdarui:
- 2 skardinių kondensuoto pieno (po 360 g)
- šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1/2 citrinos žievelės
- 3 kiaušinių trynių
Viršutiniam sluoksniui:
- 3 kiaušinių baltymų
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus (apie 230 g)
Kaip gaminti?
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.
Įdėkite šiek tiek citrinos žievelės.
Kruopščiai išmaišykite.
Įdėkite minkšto sviesto ir suberkite miltus. Išminkykite.
Tešla turi būti biri.
Kepimo formą ištepkite riebalais.
Suberkite tešlą. Tešlą suspauskite stiklinės dugnu, o tuomet sulyginkite rankomis.
Tešlą subadykite šakute ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Kol tešla iškeps, paruošime įdarą.
Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, įmuškite 3 kiaušinių trynius ir išmaišykite.
Po truputį pilkite citrinos sultis ir įmaišykite jas į mišinį.
Įdėkite šiek tiek citrinos žievelės.
Po 20 minučių išimkite biskvitą iš orkaitės.
Supilkite įdarą ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.
Kol pyragas vėsta, paruošime viršutinį pyrago sluoksnį.
Cukrų ir kiaušinių baltymus išplakite iki putų, o tada iki purumo.
Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite pyragą „sniego kepuraitėmis“.
Kelioms minutėms pašaukite į orkaitę, kad papuošimai sutvirtėtų.
Štai ir viskas!
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: