Daugelis žmonių mėgsta citrusinius vaisius kepiniuose. Galų gale saldumas iš cukraus harmoningai kontrastuoja su citrinos ar apelsino rūgštingumu. Todėl pyragas, kurio receptu dalinamės šiandien, yra tikrai tobulas pasirinkimas.
Turėsite šiek tiek pasimokyti jo paruošimo, tačiau manipuliacijos yra tokios paprastos, kad net vaikas gali susitvarkyti. Svarbiausia laikytis recepto! Nors, žinoma, galite pakeisti receptą, kaip jums patinka. Kur dar pasisemti kūrybiškumo, jei ne virtuvėje?
Trapus citrininis pyragas
Norėdami jį paruošti, turime atskirai paruošti tešlą ir įdarą. Ypatingą dėmesį turėtumėte atkreipti į citrinų pasirinkimą, nes daug kas priklauso nuo jų kokybės.
Tešlai reikės:
- 380 g miltų
- 250 g sviesto
- 200 g grietinės
- 0,5 šaukštelio sodos (gesintos actu)
Įdarui reikės:
- 1,5 citrinos
- 200 g cukraus
- 20 g kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
Pirmiausia reikia sutarkuoti kietą sviestą, tada į jį suberti persijotus miltus.
Į grietinę įpilkite gesintos soda, tada supilkite mišinį į miltus.
Kol sviestas visiškai neištirpo, reikia greitai išminkyti tešlą. Po to atskirkite trečdalį tešlos. Abu gabalus padėkite į šaldytuvą.
Pasirūpinkime įdaru. Citrina turi būti sumalta arba susmulkinta virtuviniame kombaine. Stebėkite atidžiai, kad nesumaltumėte sėklų. Tada į citriną įpilkite cukraus, krakmolo ir gerai išmaišykite.
Jei įdaras per skystas, galite įdėti šiek tiek daugiau krakmolo. Geriau rinktis kukurūzų krakmolą, nes jis kepiniams suteikia ypatingą trapumą. Bet jei jo nėra, galite naudoti bet kurį kitą.
Dabar tešlą galima išimti iš šaldytuvo. Didžiąją jos dalį paskleiskite formoje ir suformuokite pakankamai aukštus šonus. Pabarstykite tešlą krakmolu, tada užpilkite įdaru. Uždenkite pyragą likusiu tešlos gabalėliu.
Kepkite gaminį 30–40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Pyragas bus toks skanus, kad akimirksniu dings nuo vaišių stalo.