Daugelis žmonių mėgsta citrusinius vaisius kepiniuose. Juk saldumas harmoningai kontrastuoja su citrinos ar apelsino rūgštumu. Todėl šiandien kartu išmokime pagaminti skanų pyragą – „Citrininį“.
Turėsite šiek tiek padirbėti su jo paruošimu, tačiau nebus nieko sudėtingo – tiesiog užtruks šiek tiek laiko. Svarbiausia laikytis recepto! Nors, žinoma, receptą galite keisti kaip norite. Kur geriau pritaikyti kūrybiškumą, jei ne virtuvėje?
Pyragas – „Citrininis“
Norėdami jį paruošti, turime atskirai ruošti tešlą ir įdarą. Ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas citrinų pasirinkimui, nes daug kas priklauso nuo jų kokybės. Taip pat turite turėti šiuos ingredientus.
Ingredientai tešlai
- 380 g miltų
- 250 g sviesto
- 200 g grietinės
- 0,5 šaukštelio sodos
Ingredientai įdarui
- 1,5 citrinos
- 200 g cukraus
- 20 g kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia reikia sutarkuoti sušaldytą sviestą, tada į jį suberti išsijotus miltus.
2. Į grietinę įpilkite gesintos sodos, tada supilkite mišinį į miltus.
3. Kol sviestas dar neištirpo, reikia greitai minkyti tešlą. Po to atskiriame nuo jos trečdalį, kuriuo uždengsime savo pyragą. Tada dėkite abu gabalus į šaldytuvą.
4. Pasirūpinkime įdaru. Citriną reikia sumalti arba susmulkinti virtuviniu kombainu. Prieš smulkindami citriną, iš jos būtinai pašalinkite sėklas. Tada į citriną suberkite cukrų, krakmolą ir gerai išmaišykite.
5. Jei įdaras per skystas, galima įdėti dar šiek tiek krakmolo. Geriau rinktis kukurūzų, nes jis kepiniams suteikia ypatingo purumo. Bet jei jo neturite, galite naudoti bet kurį kitą.
6. Dabar tešlą galite išimti iš šaldytuvo. Didesnį rutulį šiek tiek pakočiokite ir išdėliokite kepimo formoje. Pakankamai aukštai suformuokite šonus, kad įdaras neišbėgtų. Tešlą pabarstykite krakmolu, tada supilkite įdarą. Uždenkite pyragą likusiu iškočiotos tešlos gabalėliu.
7. Kepkite gaminį 30–40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Rezultatas bus tikrai gražus!
Būtinai papasakokite, ar jums pavyko iškepti šį pyragą! „Citrininis“ puikiai tinka prie kavos, arbatos ar vienas pats. Skanaus!