Šis desertas yra itališkas pyragas. Į pyrago vidų jie deda viską, ko tik siela nori: obuolius, uogas, kremą, šokoladą. Mes siūlome naudoti ryškų subtilaus kreminio sūrio ir tirštos vyšnių uogienės derinį.
Tačiau šio recepto staigmenos nesibaigia neįprastu gaminimo būdu ir kvapą gniaužiančiu skaniu įdaru. Nes pyragas gali būti kepamas ir be orkaitės: tiesiai keptuvėje ant kaitlentės!
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 250 g
- Sviesto 100 g
- Cukraus pudros 80 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- „Mascarpone“ sūrio 250 g
- Pieno 30 ml
- Kiaušinio trynio 1 vnt.
- Vyšnių uogienės 200 g
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukraus pudra. Įdėkite minkšto sviesto, įmuškite kiaušinį. Masę minkykite rankomis. Suformuokite tešlą į rutulį, apvyniokite folija ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Padalinkite tešlą į 2 dalis: didesnę ir mažesnę. Atskirai išminkykite ją pirštais. Didesniąją dalį paskleiskite formoje
Maskarponę sumaišykite su pienu ir tryniu, ant tešlos paskleiskite įdarą. Ant viršaus uždėkite uogienę. Tada vėl ant viršaus sudėkite likusią tešlą.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite pyragą ant labai silpnos ugnies 40 minučių. Tada šiek tiek praverkite dangtį, kad išeitų garai, ir kepkite dar 15 minučių. Kai torto viršus tinkamai sustings, apverskite jį lėkštutės pagalba. Kepkite dar 5 minutes.
Pyragas taip pat gali būti kepamas standartinėje orkaitėje: 50 min, 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus!