Rudenį visada rizikuoju priaugti kelis papildomus kilogramus. Nes negaliu atsispirti pagundai patikrinti kelis naujus pyragų receptus su sezoniniais vaisiais ir uogomis. Neseniai man užkliuvo naujas receptas – neįprastas obuolių pyragas.
Pirma, kepinys atrodo labai neįprastai. Obuolių pyragas susideda iš atskirų gabalų, kuriuos galima lengvai atplėšti. Antra, jis beprotiškai skanus. Burnoje tirpsta minkšta mielinė tešla su obuolių gabalėliais. Neįmanoma atsilaikyti!
Jums reikės:
- Vandens 230 ml
- Mielių 11 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Cukraus 180 g
- Druskos 1 žiupsnelio
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Kvietinių miltų 600 g
- Obuolių 3-4 vnt.
- Grietinės 2 šaukštų
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite šiltą vandenį, mieles, 70 g cukraus, 2 kiaušinius, druską ir saulėgrąžų aliejų. Išmaišykite viską iki vienalytės masės.
Supilkite miltus ir minkykite tešlą iki elastingumo. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Švelniai aptepkite stalą saulėgrąžų aliejumi ir padėkite tešlą. Ją taip pat sutepkite aliejumi ir iškočiokite į stačiakampį 3 mm storio sluoksnį.
Tešlą pabarstykite 100 g cukraus ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas, supjaustykite ir trimis eilėmis dėkite ant tešlos.
Susukite vyniotinį ir supjaustykite jį į 10 dalių. Kepimo formą ištepkite sviestu, išdėliokite riekeles, perpjauta puse į viršų ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Kai pyragas iškeps, uždenkite jį lėkšte, apverskite- taip lengvai jį išimsite iš formos.
Grietinę sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus, kol jis visiškai ištirps. Supilkite į konditerinį maišelį, papuoškite pyragą gautu kremu.
Šis nuostabus obuolių pyragas mane gelbsti, kai nėra laiko suktis virtuvėje. Jis atrodo kaip pyragas, bet viduje yra švelnus ir minkštas. Ir daug skanesnis už įprastą pyragą.