Šis varškės pyragas yra geriausia, kas man pavyko virtuvėje! Subtilus ir greitas pyragas su varške ir vyšniomis tikrai turėtų būti paruoštas nedelsiant. Kai lauke dar vėsu, šio pyrago gabalėlis yra ypatingas malonumas!
Sustokite, pažvelkite pro langą ir tada paimkite gabalėlį šio pyrago: pajusite kakavos aromatą, lengvą vyšnių rūgštumą kartu su subtiliu varškės įdaru. Šią akimirką esate tik jūs, pyrago skonis ir tylus rytas, popietė ar vakaras… Galbūt laimė slypi būtent mėgaujantis visiškai paprastais dalykais, tačiau nuoširdžiai, kaip tai daro maži vaikai.
SUBTILUS IR GREITAS VARŠKĖS PYRAGAS
Šiandien siūlome pamiršti bet kokius rūpesčius ir baimes, ir išsikepti šį skanų varškės pyragą su vyšniomis. Skonis neapsakomas, ir jį būtinai reikia išbandyti!
Tešlai reikės:
- 150 g miltų
- 2 kiaušinių
- 3 šaukštų kakavos
- 100 g cukraus
- 7-8 g vanilinio cukraus
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 50–70 ml pieno
- žiupsnelio druskos
- 100 g vyšnių
Įdarui reikės:
- 250 g varškės
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštelių krakmolo
- 50 g cukraus
- 2 g vanilės
- grietinės (nebūtina)
Gaminimas:
Norėdami paruošti tešlą, patogiame inde sumaišykite miltus su kakava, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
Giliame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purių putų. Tęsdami plakimą, supilkite augalinį aliejų ir pieną. Sausą mišinį supilkite į skystą dviem etapais. Gerai išmaišykite. Tešla turi būti grietinės konsistencijos. Jei tešla tirštesnė, galite įpilti daugiau pieno.
Įdarui varškę išplakite su cukrumi, vanile, kiaušiniu ir krakmolu. Jei varškė nėra labai riebi, tuomet turėtumėte pridėti ir šiek tiek grietinės. Jeigu jums patogu, varškės masę galite supilti į konditerinį maišelį.
Kepimo indą (aš turiu apvalią formą nuimamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formos dugną. Ant tešlos išdėliokite vyšnias. Jei uogos šaldytos, prieš tai jas atšildykite.
Dabar apie įdarą. Idealiu atveju varškės masę geriausia išspausti su konditeriniu maišeliu, ant tešlos piešiant raštus, kaip nuotraukoje.
Aš pyragą kepiau vėlai vakare ir nusprendžiau neieškoti konditerinio maišelio, tiesiog šaukštu ant tešlos išdėliojau varškės įdarą. Triukas yra toks, kad tose vietose, kur yra varškė, tešla nepakyla, o vietose, kur jos nėra, tešla pakyla. Dėl to susidaro tešlos pagalvėlės.
Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie pusvalandį.
Viskas, švelnus ir greitas pyragas su varške ir vyšniomis paruoštas. Skanaus!
Šis subtilus ir greitas pyragas su varške ir vyšniomis tikrai taps vienu iš jūsų mėgstamiausių receptų. Beje, vietoj vyšnių galite pabandyti įdėti mėlynių, braškių ar serbentų.