Oi, tie obuolių kepiniai! Kas galėtų jiems atsispirti? O ypač – kai už lango ruduo. Todėl šiandien jūsų dėmesiui pristatome kvapnų ir švelnų bulgarišką obuolių pyragą. Tai kvapnus ir gardus desertas, kuris puikiai tiks prie kavos.
Šis desertas puikus tuo, kad jums nereikės minkyti tešlos, tiesiog sumaišykite sausus ingredientus – ir viskas. Obuolių sultys ir sviesto sluoksnis suteisk tešlai reikiamo drėgnumo ir purumo, pyragas tiesiog tirps burnoje. Šiam receptui būtinai rinkitės rūgščius obuolius, kitaip kepinys bus per saldus.
Ingredientai
- 1 puodelis miltų
- 1 puodelis cukraus
- 900 g obuolių
- 130 g sviesto
- 1 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 2 arb. š. kepimo miltelių
Gaminimo eiga
Į persijotus miltus suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada suberkite cukrų, manų kruopas, cinamoną ir vanilinį cukrų. Padalinkite mišinį į 3 dalis.
Nulupkite ir supjaustykite obuolius, sutarkuokite stambia tarka ir padalinkite pusiau.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ar silikoniniu kepimo kilimėliu. Vieną tešlos dalį paskleiskite ant dugno, tada sudėkite pusę obuolių. Vėl berkite sausą mišinį, tada vėl obuolius.
Ant viršaus berkite likusį mišinį ir pyragą užklokite stambiai tarkuotu sviestu.
Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 45 minutes. Tada išjunkite orkaitę ir palikite pyragą šiltai dar 10 minučių.
Obuolių pyragą puoškite smulkintais riešutais ar šokoladu. Vaikai mėgsta valgyti šį pyragą su ledais, tačiau jis puikiai tiks ir prie kavos ar arbatos puodelio. Tai puiki proga visiems kartu susiburti prie stalo ir pasimėgauti šiuo gardumynu!