Šiandien norime jums papasakoti, kaip pasigaminti neįtikėtinai švelnų ir aromatingą braškių pyragą. Receptas yra labai paprastas, o gaminimas neužima daug laiko. Desertas gaunasi toks skanus, kad lėkštė per kelias minutes lieka tuščia. Šis pyragas be išimties patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Taigi, paskubėkite ir gaminkite!
Braškių pyragas su subtiliu grietinės įdaru
Jums reikės:
- 250 g išsijotų miltų
- 150 g cukraus
- 250 g šviežių braškių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 350 g riebios grietinės
- 4 didelių kiaušinių
- 90 g sviesto
- 20 g krakmolo
- 1 žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Pirmiausia turite išsijoti miltus į gilų indą. Tada į jį įberkite žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite minkštą sviestą į dubenį. Rankomis sutrinkite sviestą ir miltus į mažus trupinius.
Paimkite antrą indą ir į jį įmuškite du kiaušinius. Supilkite 50 g cukraus, išmaišykite. Ir tada sumaišykite kiaušinių masę su miltais. Išminkykite elastingą tešlą rankomis. Tuomet suvyniokite į plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą.
Norėdami paruošti grietinės įdarą, turite sumaišyti 100 g cukraus, vanilinį cukrų, grietinę, krakmolą ir du kiaušinius.
Po valandos tešlą iškočiokite ir įtieskite į kepimo indą. Iš tešlos padarykite kraštus ir supilkite grietinės įdarą ant tešlos. Ant viršaus išdėliokite braškes, supjaustytas nedideliais gabalėliais. Braškių pyragą reikia kepti 35–40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių.
Taip pat norime pasidalinti nuostabiu vaizdo įrašu. Jame pamatysite kiekvieną braškių pyrago su grietinės įdaru gamybos žingsnį:
Pyragas paruoštas. Skanaus!