Prasidėjo mano mėgstamiausias laikas. Turguje gausu šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Neapsakomas džiaugsmas užvaldo, pamačius braškėmis nukrautus prekystalius. Jas pamačiusi, nedelsiant perku ir bandau panaudoti įvairiuose receptuose. Praėjusiais metais pyragas su braškėmis ant mūsų stalo būdavo kiekvieną savaitę. Šiemet bus taip pat. Braškių pyragas su grietinės įdaru sužavės net išrankiausią gurmaną. O mažieji smaližiai prašys, kad keptumėte jį dažniau.
Braškių pyragas su grietinės įdaru gaunasi labai skanus. Tik įsivaizduokite: lengvas ir skanus tešlos pagrindas, subtilus grietinės kremas ir sultingos, saldžios braškės.
Jums reikės:
- Kvietinių miltų 275 g
- Sviesto 100 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Cukraus 170 g
- Braškių 500 g
- Grietinės 300 g
- Vanilino 10 g
Gaminimas:
Sviestą su 200 g miltų sutrinkite į trupinius. Įmuškite 1 kiaušinį ir įberkite 1 šaukštą cukraus, užminkykite tešlą. Suformuokite tešlos rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Išplakite grietinę, 3 kiaušinius, likusį cukrų, vaniliną ir 75 g miltų.
Nuplaukite šviežias braškes ir perpjaukite kiekvieną uogą per pusę.
Tešlą paskleiskite ant kepimo indo dugno ir šonų, šakute subadykite dugną.
Ant viršaus išdėliokite uogas ir užpilkite grietinės kremu.
Kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių.