Jei pavargote nuo monotonijos, būtinai pabandykite pasigaminti šį subtilų, mažai kalorijų turintį pyragą. Vietoj cukraus – medus, o vietoj įprastų miltų – avižiniai dribsniai. Kremui naudojame 15 % arba 20 % riebumo grietinę. Tai tikrai puikus desertas, jei norite numesti svorio, bet ir nenorite atsisakyti saldumynų. Su tokiu desertu galite tapti lieknesni!
Kad būtų saldžiau ir pyragas įgautų subtilaus skonio, jis yra puošiamas bananu su kokybišku tarkuotu šokoladu ir riešutais. Paruošimas užtrunka iki 20 minučių. Tačiau kalorijų kiekis yra minimalus, palyginti su kitais saldumynais. Tikrai rekomenduojame! Pagal šį receptą pagaminsite vieną nedidelį pyragą, jei planuojate gaminti kompanijai, visus ingredientus padvigubinkite.
Ingredientai
- Avižų dribsniai – 70 g
- Bananai – 2 vnt.
- Grietinė – 100 g
- Migdolų drožlės – pagal skonį
- Sviestas – 10 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Medus – 15 g
- Mėgstamas šokoladas – 15 g
- Vanilė – pagal skonį
Gaminimo eiga
1 bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Įdėkite kiaušinį, avižinius dribsnius, šiek tiek sviesto, medaus ar kito saldiklio. Viską gerai išmaišykite.
Padalinkite masę į tris dalis ir apkepkite jas blynelių formoje svieste.
Leiskite pyragams atvėsti ir, jei reikia, apipjaustykite kraštus (tam galite naudoti lėkštę).
Iš likusių tešlos gabalėlių padarykite trupinius. Jie pasitarnaus kaip puošmena viršuje.
Grietinę sumaišykite su vanile.
Supjaustykite bananą.
Ant kiekvieno avižinės košės lakšto gausiai tepkite kremą, tada išdėliokite bananų griežinėlius, dėkite kitą sluoksnį ant viršaus ir taip kartokite, kol lakštų neliks.
Galiausiai torto viršų ir šonus aptepkite grietine.
Įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Pasirinktinai apibarstykite tarkuotu šokoladu ir papuoškite migdolų drožlėmis.
Pyragėliams kepti vietoj sviesto galima naudoti kokosų aliejų. Tada aromatas bus sodresnis ir konsistencija – švelnesnė. Pasidalinkite savo receptais ir avižinių patiekalų paslaptimis komentaruose.
Skanaus!