Ingredientai
Tešlai:
- Sviestas – 100 g,
- Kiaušinis – 1 vnt.,
- Cukrus – 2 šaukštai,
- Miltai – 320–340 g,
- Žiupsnelis druskos,
- Vanilinas – 0,5 šaukštelio,
- Kefyras arba nesaldintas jogurtas – 125 ml,
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Padažui:
- Sviestas – 50 g,
- Cukrus – 100 g.
Įdarui:
- Bananai – 3 vnt.
Gaminimo eiga
Pirmiausia paruoškite tešlą: minkštą sviestą sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir druska, įpilkite vanilino. Supilkite kambario temperatūros kefyrą (arba jogurtą), dalimis suberkite kepimo miltelius ir išsijotus miltus.
Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į maišelį ir į šaldytuvą maždaug 30 min.
Padažo gaminimas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada suberkite cukrų ir nuolat maišydami virkite karamelę, kad cukrus visiškai ištirptų. Karamelė turi būti gintaro spalvos. Karamelę greitai supilkite į paruoštą kepimo formą (skersmuo 24 centimetrai) ir tolygiai paskirstykite per dugną. Karamelė turi atvėsti.
Bananus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Ant karamelės sudėkite bananų puseles.
Atvėsusią tešlą išlyginkite rankomis ir pagaminkite torto formos dydžio apskritimą, jį uždėkite ant bananų ir prispauskite.
Pyragą kepame 180ºC temperatūroje 30 min.
Gatavą pyragą atvėsinkite, tada atskirkite pyragą nuo formos sienelių, nuimkite šoninę plokštę, ant kepimo formos uždėkite atitinkamo skersmens lėkštę ir apverskite. Desertą galite patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!