Paprastai, kai kalbame apie kepimą, namų šeimininkės iš karto susitapatina su tuo, kad maisto gaminimas brangiai kainuos laiko ir ingredientų atžvilgiu. Šiandien mes jums išduosime, kad bananų pyragas yra ne tik greitas, bet ir pigus desertas.
BANANO PYRAGAS KEPTUVĖJE
Šis pyragas yra iš paprastų ir kvapnių desertų serijos, kurių nereikia ilgai ir kruopščiai ruošti. Pora galimų ingredientų, gili nelipni keptuvė padarys beveik viską už jus. Jei jums atrodo, kad kepti pyragus sunku, būtinai išbandykite pyrago receptą keptuvėje.
Jums reikės:
- 150 g miltų
- 150 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 2 bananai
- 80 g cukraus
- 6 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Giliame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos.
Įpilkite vanilinio cukraus arba vanilės esencijos. Ir vėl viską gerai išmaišykite.
Į kiaušinių mišinį supilkite pieną ir aliejų arba išlydytą sviestą. Pieną galima pakeisti kefyru, tai padarys pyragą dar nuostabesnį.
Išsijokite miltus ir suberkite į juos kepimo miltelius. Vietoj kepimo miltelių galite naudoti sodą, užgesintą citrinos rūgštimi. Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus.
22–24 cm skersmens gilios keptuvės dugną sutepkite sviestu. Pabarstykite paviršių 3 šaukšteliais cukraus.
Bananus nulupkite ir supjaustykite mažais 3-4 cm storio gabalėliais.
Į keptuvę sudėkite banano griežinėlius ir ant jų užpilkite tešlą ir uždenkite keptuvę dangčiu.
Kepkite pyragą ant silpnos ugnies 40–50 minučių.
Šis bananų pyragas yra lengvas ir aromatingas, jį taip pat galima kepti orkaitėje su bet kokiu įdaru. Jei jums nepatinka bananai, kaip įdarą naudokite obuolius, abrikosus, kriaušes, slyvas. Orkaitėje pyragas kepamas 35–45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.