Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti neįprastą avižinių dribsnių pyragą su obuoliais. Pyragas turi sultingą ir trapią tešlą, jaučiasi subtilus riešutų skonis, o avižinių dribsnių visiškai nesijaučia.
Avižinių dribsnių pyragas su obuoliais
Jums reikės:
- 100 g miltų
- 120 g sviesto
- 150 g avižinių dribsnių
- 160 g cukraus
- 4 kietų obuolių
- 3 kiaušinių
- 1 šaukštelio cinamono
- žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 citrinos/ apelsino
Gaminimas:
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Sviestą su cukrumi ir druska gerai sumaišykite maišytuvu, įjungę vidutinį greitį.
Plakant, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite minutę ar dvi įjungę didelį greitį.
Suberkite persijotus miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir sumaišykite su skysta mase.
Supjaustykite obuolius mažais kubeliais ir sumaišykite su citrusinių vaisių sultimis. Žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į tešlą. Tada sumaišykite obuolius su tešla.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir tolygiai paskirstykite tešlą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 45-50 minučių, kol pyragas gražiai apkeps.
Prieš patiekiant, pabarstykite cukraus pudra. Pyragą galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą! Esame tikri, kad pyragas bus suvalgytas akimirksniu ir receptas taps vienu iš jūsų mėgstamiausių. Skanaus!