Daugeliui patinka varškė bet kokia forma: šviežia, sūri ar saldi, ar jau esanti pyraguose. Kiekvieną kartą su ja lengva paruošti ir išgauti nepakartojamą skonį. Šis varškės pyragas man užkliuvo senoje receptų knygoje. Jis atrodė labai skaniai.
Kaip paaiškėjo, skonis dar geresnis. Subtili varškės masė tiesiog ištirpo mano burnoje. Varškės pyragas puikiai išlaikė formą be manų kruopų ir miltų. Rinkausi vidutinio riebumo varškę pakuotėse, jos konsistencija tolygesnė. O puraus deserto paslaptis slypi ypatingame maisto gaminimo būde.
Jums reikės:
- Varškės 600 g
- Kondensuoto pieno 280 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Krakmolo 2 šaukštų
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinių trynius. Plakite maišytuvu arba sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įpilkite krakmolo ir išmaišykite.
Baltymus atskirai išplakite su žiupsneliu druskos, kol gausite standžias putas. Baltymus į varškę pilkite mažomis porcijomis, maišydami mentele iš apačios į viršų.
Indo dugną išklokite kepimo popieriumi ir aptepkite sviestu. Sudėkite varškės masę ir tolygiai paskirstykite.
Į kepimo skardą supilkite verdantį vandenį ir ant viršaus uždėkite groteles. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, padėkite indą ant grotelių ir kepkite 45-50 minučių. Tada atidarykite orkaitės dureles ir palikite visiškai atvėsti.
Pyragas iškepė, papuoškite jį cukraus pudra, lydytu šokoladu ar karamele. Ne mažiau skanu bus, jei patieksite su uogiene ar grietine.